Gazete Vatan Logo

Trump karşıtı kısa film rekor kırdı!

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın ülkedeki Meksikalı göçmenlere yönelik düşmanca politikasıyla dalga geçen bir kısa film hazırlandı. Film 2 hafta içinde Youtube'da 2 milyondan fazla kez izlendi.

Trump karşıtı kısa film rekor kırdı!

Trump'ın Meksikalı göçmenlere yönelik politikasını hicveden ‘M.A.M.O.N.' (Monitor Against Mexicans Over Nationwide) adlı kara komedi - bilim kurgu türündeki kısa film 2 hafta içinde Youtube'da 2 milyondan fazla kez izlendi.

Trump'ın milyonlarca 'kaçak göçmeni' ABD'den atacağı ve sınıra duvar örüp parasını Meksikalılara ödeteceği yönündeki açıklamaları ile dalga geçilen filmde, Meksikalılar ABD sınırından havaya fırlatılarak atılıyor. Ardından sınıra dikilen duvara para ödemeyi reddettikleri için kendilerine saldıran devasa bir Donald Trump robotuyla savaşıyor. Orijinal Trump ise dev robotu içeriden yönlendiriyor.

Başarılı görsel efektleri ile dikkat çeken filmde Meksikalıların Trump'a karşı kültürlerini korumak için kullandıkları yollar ise Meksika'nın en bilindik öğelerinden oluşuyor.

Bir Mariachi müzisyeni, güreşçi maskesi takan korkak bir diplomat, Quetzalcoatl (rüzgar ve bilgelik tanrısı) ve bir dövüş horozu. Film, Trump'ın yanısıra bu klişelerle de dalga geçiyor. Aparota adlı Uruguaylı prodüksiyon şirketi tarafından çekilen film 'Wecanfxit' (Efekt ile düzeltebiliriz) adlı proje kapsamında hazırlanmış. Projenin amacı ise 'Sinematografi, görsel efekt ve CGI (bilgisayar üretimli imgeleme) yoluyla dünyayı değiştirmek' olarak açıklandı.

Haberin Devamı