Gazete Vatan Logo

Tam pes etmek üzereyken Türkiye'ye geldi bambaşka biri oldu! Rebecca Wilkinson hayatı Antalya'da değişti...

30 yaşındaki bir çocuk annesi Rebecca Wilkinson'ın hayatı Türkiye'ye geldikten sonra tamamen değişti. En kilolu zamanında 183 kiloya ulaşan genç kadın, gittiği bir falcının kendisine söyledikleri karşısında dehşete düştü. Eylül 2020'de Antalya'ya aldığı uçak biletiyle hayatını kökünden değiştiren 30 yaşındaki Rebecca şimdi çok mutlu...

Tam pes etmek üzereyken Türkiye'ye geldi bambaşka biri oldu! Rebecca Wilkinson hayatı Antalya'da değişti...

Rebecca Wilkinson'ın hayatı, gittiği falcının ona söyledikleriyle kökünden değişti. 30 yaşındaki Rebecca Wilkinson, genç yaşında kilo almaya başladı ve 18 yaşına geldiğinde ilk çocuğuna hamile kaldı. Daha sonra kilo kontrolünü daha da kaybeden genç kadın, iki yıldan az bir sürede 65 kilo aldı.

Milliyet'ten Nazlı Erdol Akar'ın haberine göre; Her gün ve hatta günde iki kez paket servisle evine söylediği fast food tarzı yemekleri tüketti. Bununla da kalmayan Wilkinson, çikolata, cips ve tatlılar gibi atıştırmalıklarla devam etti.


183 KİLOYA ULAŞTI, 60 BEDEN GİYDİ
Rebecca, en kilolu haliyle "morbid obez" tanımına uyuyordu. Yani o, vücudundaki yağ miktarı, sağlığını kötü yönde etkileyecek kadar kilo almıştı. Rebecca, 183 kiloya ulaşmıştı ve 58-60 bedene sığmakta zorlanıyordu.

Bir çocuk annesi olan Rebecca, yıllarca diyet yapsa da başarılı olamadı. Ancak bir falcıya gittiğinde duydukları karşısında hayatının değişeceğinden habersizdi. Genç kadının hayatını değiştirmesini sağlayan falcı, sağlıksız alışkanlıklarını sürdürürse bir geleceği olmadığını Rebecca'ya söyledikten sonra hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmadı.

Haberin Devamı

 

ANTALYA'YA GELDİ, BAMBAŞKA BİRİ OLDU
O zamanlar 28 yaşında olan Rebecca, kilo verme yolculuğuna bomba gibi başladı ve Eylül 2020'de tüp mide ameliyatı geçirmek için Antalya'ya uçak bileti aldı. Buradaki bir hastanede ameliyat olan kadın, operasyondan yalnızca bir yıl sonra tanınmaz haldeydi. Şaşırtıcı bir şekilde 100 kilo vererek başka birine dönüşen Rebecca, 78 kiloya kadar düştü.

İngiltere Derbyshire'da yaşayan Rebecca, Mirror gazetesine yaptığı açıklamada, yıllarca kilo vermeye çalıştığını ancak başarısız olduğu için kendisini çaresiz hissettiğini anlattı. Rebeca, "Falcıyı ziyaret ettiğimde bana söyledikleri karşısında gerçekten dehşete düştüm ve korktum. Kartlarda benim için bir hayat görmediğini söylediğinde harekete geçmem gerektiğini bir kez daha anladım" dedi.


AMELİYAT HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Türkiye'ye geldiğinde geçirdiği ameliyat sayesinde hayatının kökünden değiştiğini söyleyen Rebecca, "Ameliyattan sonra kilom hızla düşmeye başladı. Bu benim hayatımı değiştirdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rebecca, gençlik yıllarında ve sonrasında zorbalarla mücadele etti. Morali her bozulduğunda, her üzüldüğünde ve canı sıkıldığında kendini iyi hissetmek için yemeğe yöneldi. Özellikle bugün 12 yaşında olan kızı Libby'ye hamile kaldığında hızla kilo almaya başladı.


LAKAP TAKTILAR, ÜZÜNTÜDEN KENDİNİ YEMEYE VERDİ
Çocukluğunda kız okulunda eğitim aldığını ve gerçekten çok kötü bir şekilde zorbalığa uğradığını aktaran Rebecca, "Okulda diğer kızlardan daha iri olduğum için bana 'çift katlı Rebecca' adını taktılar. Kendimi daha iyi hissetmek için sürekli yemek yedim" diyerek yaşadığı duyguları paylaştı.

"Güne dört parça tereyağlı tostla başlardım ve doymazsam ya da kısa sürede tekrar acıkırsam bunu tekrarlamaktan çekinmezdim" diyen Rebecca, öğle ve akşam yemeklerini ise paket servisi olan fast food restoranlarından yediğini söyledi.


KİLOSU YÜZÜNDEN HAMİLE KALAMADI
Kilosu kontrolden çıkınca, Rebecca zihinsel sağlığıyla mücadele etti. Genç kadın, anksiyete ve depresyondan muzdaripti. Boya şirketi sahibi olan 16 yıllık nişanlısı Matt ile bir çocuk daha yapmak istiyordu ancak kilosu nedeniyle gebe kalmakta zorlandı.

Haberin Devamı

180 kiloyu aşan Rebecca, "Yıllarca içinde bulunduğum karmaşayı görmezden gelmeye çalıştım. Yanımda annem ya da nişanlım olmadan evden çıkmıyordum" dedi ve ekledi: "Koltuğa ya da tuvalete sığmama ihtimaline karşı nereye gideceğim konusunda seçiciydim. Hatta geçen arabalardan bana küfürler savuran insanlar bile oldu."


TAM PES ETMEK ÜZEREYKEN...
Rebecca yıllar boyunca diyet yapmayı denedi, başarısız oldu ve kendini 'mağlup' hissetti. 2020'de gerçekleştirdiği falcı ziyaretinden hemen önce ise "pes etmeye" hazırdı. Ancak bu ziyaret tam anlamıyla onun için her şeyi değiştirdi.

Falcının yanından gözyaşları içerisinde ayrıldığını söyleyen Rebecca, duydukları onu üzse de hayatını değiştirdiğini vurguladı. Rebecca, mide ameliyatları konusunda araştırma yaptığında ise ülkesindeki fiyatların ne kadar yüksek olduğunu öğrendi. İngiltere'de yaptıracağı mide ameliyatı ona 12 bin sterline patlayacaktı. Türkiye'de ise aynı operasyonu 3 bin sterline olmak mümkündü. Ve Eylül 2020'de, kendisi gibi tüp mide ameliyatı geçiren 47 yaşındaki annesi Jayne Nunn ile birlikte Antalya'ya uçtu.

Haberin Devamı


ANNESİ DE AMELİYATLA BAMBAŞKA BİRİ OLDU
Operasyon, midenin dörtte üçünün çıkarılmasını ve kalan miktarın bağırsağa giden bir "kol" veya tüp oluşturmasını içeriyordu. Ameliyattan sonra, Rebecca İngiltere'ye geri döndü ve tekrar katı yiyecekler yiyemeden önce bir ay boyunca sıvı, püre ve yumuşak yiyeceklerden oluşan bir diyet uygulamaya başladı. Rebecca, "Annem benimle geldi ve çok büyük bir destek oldu. Her şey yolunda gitti ama yeni diyetime uyum sağlamak çok zor oldu" diyerek ameliyat ve iyileşme sürecini anlattı.

Rebecca, "Artık iki saatte bir sadece küçük miktarlarda yiyebiliyorum. Akşam yemeğinde ise genellikle ailem için ne pişirdiysem çok küçük bir kısmını tüketiyorum. Açlık hissetmiyorum ya da yemeği özlemiyorum" ifadelerini kullandı.


104 KİLO VERDİ
Bir yıl içinde Rebecca, tam 104 kilo vermeyi başardı ve 78 kiloya düştü. 40-44 beden arası kıyafetler giydiğini anlatan 30 yaşındaki Rebecca, önünde uzun ve sağlıklı bir hayat olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Rebecca'nın annesi Jayne de ameliyattan sonra şaşırtıcı bir şekilde 85 kilo vermeyi başardı. Rebecca annesinin de inanılmaz bir iş çıkardığını belirterek, "Üzerimden ağırlık kalktı ve kuş gibi hafifledim" diyerek yeni hayatından çok memnun olduğunu dile getirdi.

"Kilo verme süreci sonrası vücudumuzda oluşan sarkmalar için toparlanma operasyonu geçirmek amacıyla tekrar Türkiye'ye gelmeyi istiyoruz" diyen Rebecca, "Çok uzun yürüyüşler yapmaktan, dışarı çıkmaktan ve bugüne dek asla mümkün olacağını hayal bile etmediğim şekilde sosyalleşmekten hoşlanıyorum" ifadelerini kullanıyor ve ekliyor:


'AĞRI ÇEKMEDEN YAŞIYORUM'
"En önemlisi, etrafta rahatça dolaşabiliyor ve ağrı çekmeden yaşayabiliyorum. Umarım kilo vermem doğurganlığıma ve bir bebek daha sahibi olmama yardımcı olur. Bu ameliyat hayatımı değiştirdi."