Gazete Vatan Logo

Son dakika... 10 binden fazla ölü!

Birleşmiş Milletler'den gelen açıklamalara göre, geçen yıl 10.000'den fazla Afgan sivilin öldürüldüğü ya da yaralandığını bildirdi.

Son dakika... 10 binden fazla ölü!

Birleşmiş Milletler (BM) yaptığı açıklamada, geçen yıl 10.000 'den fazla Afgan sivilin öldürüldüğü ya da yaralandığını bildirdi. ABD ve hükümet güçleri tarafından yapılan hava saldırılarında ölü sayısı artarken militanların saldırıları başlıca neden olarak belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ağustos ayında Afganistan'da hava saldırılarının artışı da dahil olmak üzere daha agresif bir ABD stratejisi geliştirmişti. Son bir kaç hafta içinde militanlar Kabil'deki saldırılarla cevap verdi ve yaklaşık 150 kişi hayatını kaybetti.

Geçen yılki 3.438 ölü ve 7.015 yaralı sayısı önceki seneye göre yüzde 9 daha düşüktü. Ancak Birleşmiş Milletler, militan bombaları nedeniyle çok sayıda kayıp olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, "Hükümet dışı unsurların kasıtlı olarak sivilleri hedef alan saldırıları, toplam sivil kayıpların yüzde 27'sini oluşturuyordu ... özellikle de intihar ve karışık saldırılardan" dedi.

BM misyonunun 2009'da sivil kayıplar kaydetmeye başlamasından bu yana yaşanan en ölümcül saldırı 31 Mayıs'ta Kabil'de gerçekleşti. Bir intihar bombacısı bomba yüklü kamyonla 92 sivilin ölümüne ve 491'inin yaralanmasına neden olmuştu.

Haberin Devamı