Gazete Vatan Logo

Rusya Savunma Bakanlığı: 600 Ukrayna askeri öldürüldü

Yeni yılın ilk dakikasında resmi açıklamaya göre 89 askeri füze saldırılarıyla öldürülen Rusya, bir hafta sonra intikam saldırısı düzenledi. Moskova, Kramatorsk'da vurulan iki binadaki 600 Ukrayna askerinin öldüğünü ileri sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı: 600 Ukrayna askeri öldürüldü

Yeni yılın ilk dakikasında ABD'lilerin tahminine göre tek bir saldırıda 200 ila 500 askeri öldürülen ya da yaralanan Rusya, Ukrayna'ya intikam saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk'da roketlerin ateşlendiğini ve iki binadaki 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü iddia etti. Açıklamada, Makiivka'daki saldırıya karşılık verildiği vurgulandı.

Ukrayna işgaline 'özel askeri operasyon' adını takan Moskova'nın açıklaması, bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmış değil.

Donetsk'teki Makiivka'da 2023'ü karşılayan Rus ordusu Ukraynalıların ateşlediği HIMARS füzeleriyle vurulmuştu. Asker kayıplarına dair çok nadir açıklama yapan Moskova, üs olarak kullanılan okul binasında 89 askerinin öldürüldüğünü kabul etmek zorunda kaldı.

ABD'liler tamamen yok olan okul binasında 200 ila 500 arasında Rus askerinin öldüğünü ya da yaralandığını duyurdu. Ukraynalılar ise, ölü sayısını 400 olarak verdi.