Gazete Vatan Logo

Rus turist Kırım'da konum paylaştı Ukrayna füze yağdırdı! Hepsi teker teker imha edildi...

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat'tan beri tüm şiddetiyle devam ediyor. Ukrayna'nın doğusunda yoğunlaşan çatışmalar Kırım'a doğru kayıyor. Bölgeye bir dizi saldırı düzenleyen Ukrayna hedefleri bir turistin paylaşımı ile belirlediğini duyurdu. Rus turistin o fotoğrafı kısa sürede viral oldu. İşte Ukrayna savaşından son gelişmeler...

Rus turist Kırım'da konum paylaştı Ukrayna füze yağdırdı! Hepsi teker teker imha edildi...

Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş 7'nci ayına girdi. Savaşın ilk gününden itibaren ülkenin başkenti Kiev'i ana hedef olarak belirleyen Rus ordusu haftalarca süren kuşatma ve biri dizi saldırı girişiminin ardından bölgeden çekilmiş ve yönünü ülkenin doğusuna çevirmişti.

Bu kapsamda Rusya bu bölgede bulunan pek çok kenti hedef almış ve 'Donbass'taki son kale' olarak da anılan Lysychansk'ın kontörlünü sağlamıştı.

Bu gelişmenin ardından çatışmalar Donetsk bölgesinde yoğunlaşırken savaş Kırım'a da sıçramış durumda.

UKRAYNA 'KIRIM SIRRINI' AÇIKLADI
Zira Ukrayna 2014'te Rus kontrolüne geçen bölgeye drone ve füzeler ile bir dizi saldırı düzenlemiş durumda. Ukrayna'nın bölgedeki Rus hedeflerini nasıl vurduğu ise günler sonra ortaya çıktı.

Ukrayna'nın parçası olan Kırım'ı, uluslararası toplumun meşru olmadığını vurguladığı bir referandumun ardından 2014'te ilhak etmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Kırım'daki Rus hava savunma sistemlerinin yerini bölgede tatil yapan bir Rus turist sayesinde elde ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Söz konusu turistin S-400 sistemleri önünde verdiği pozu yayınlayan bakanlık adı açıklanmayan kişinin bu fotoğrafı konum bilgilerine yer vererek sosyal medyada paylaştığını belirtti.


UKRAYNA'DAN ALAYCI PAYLAŞIM: GERÇEKTEN YARDIMCI OLDU
Daha önce bölgedeki turistler için 'evinize dönün' çağrısı yapan bakanlık söz konusu turiste teşekkür etti ve şu açıklamada bulundu;

'Belki de Rus turistlere çok sert davranıyoruz. Bu adam bize gerçekten yardımcı oldu.'


'TEK KELİMEYLE APTALLIK'
Kimliği bilinmeyen Rus turistin bu paylaşımı Rusya'da da büyük yankı uyandırdı. Pek çok sosyal medya kullanıcısı adamın bu fotoğrafı konum bilgilerini açarak paylaşmasını 'aptallık' olarak yorumladı.


ZELENSKİ İLK DEFA 'KIRIM' DEDİ
Savaşın kırımda başladığının altını çizen Zelenski, 'Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli' demişti.