Gazete Vatan Logo

Kocasını zehirleyerek öldürdü kahraman ilan edildi! Kurabiye canavarı katil ülkede gündem oldu

İki çocuk sahibi kadının yaşadıkları ülkede gündem oldu. Avustralya’nın Victoria bölgesinde bulunan küçük bir şehir olan Walpeup’ta yaşayan Rebecca ve Noel Payne çifti korkunç bir olayın başrollerinin isimleri oldu. Kurabiye canavarı katil diye adlandırılan kadın yaşanan olayların ardından kahraman ilan edildi.

Kocasını zehirleyerek öldürdü kahraman ilan edildi! Kurabiye canavarı katil ülkede gündem oldu

Avustralya’da 2020 yılının eylül ayıydı. Dünyanın öteki ucundaki yerde oldukça normal bir gündü. Rebecca, hala 5 yıl önce taşındığı bu ufak kasabaya alışmaya çalışıyordu.

Kapı bir gün acı acı çalmaya başladı. Evin önündeki 68 yaşındaki kocası Noel Payne’den başkası değildi. Yanına tanımadığı biri daha vardı.

EVLERİNE KADIN YERLEŞTİRİP İSTİSMAR ETTİ

Zihinsel engelli olan bu kişi bir kadındı. Kocası Noel artık onun da Payne evinde kalacağını söylemişti. Kısa süre sonra ise Rebecca, kocasının bu zihinsel engelli kadına karşı cinsel istismarda bulunduğunu fark etti. Kendisine ise şiddet ve cinsel istismarları artarak devam ediyordu.

Noel, ‘tarikatvari’ bir figür olarak, başka birinin Rebecca’yı sevmesine izin vermemek için vücuduna kendi adının yazılı olduğu 18 dövmeyi yaptırmaya zorluyordu. Hatta Noel, Rebecca’yı Walpeup'un 20 dakika doğusundaki Ouyen'deki bir mağazadaki işinden bile kovdurmuştu, çünkü onunla konuşan müşterilere korku salmak için sık sık içeride oturuyordu.

SON GETİREN KURABİYE VE SICAK ÇİKOLATA

Haberin Devamı

Bir gün çocuklarının ve kendisinin yaşadıklarının artık sınırı aştığını düşünen Rebecca, harekete geçme kararı aldı. Rebecca, sabah saatlerinde her şey normalmiş gibi kocasına kurabiye ve yanında sıcak çikolata götürdü. Halinden memnun olan Noel, büyük bir keyifle yemeğini yedikten sonra bir şeylerin yanlış olduğunun farkına vardı ancak artık çok geçti.

Rebecca’nın getirdiği kurabiyelerin ve sıcak çikolatanın içinde uyuşturucu ilaçlar bulunuyordu. Noel kısa süre içinde bilincini kaybederek olduğu yere yığıldı. Rebecca sürekli planını kurduğu anın sonunda geldiğini biliyordu. Hemen Noel’i sürükleyerek dondurucuya attı ve üzerini tamamen kapattı.

Yapılan otopside Noel’in ilaçlar yüzünden aşırı doz sebebiyle mi yoksa dondurucuda havasızlıktan mı öldüğü belirlenemedi.

HERKES ONU DESTEKLEDİ

Kısa süre içinde vicdan azabına yenilen Rebecca, Noel’i zehirlediğini itiraf etti. Hemen gözaltına alınan kadına destek ise komşuları başta olmak üzere neredeyse tüm medya ve ülkeden geldi.

Haberin Devamı

Adeta bir kahraman ilan edilen Rebecca’nın komşusu şu ifadeleri kullandı:

Hiçbir şüphe yok ki, Noel'in Rebecca'yı, orada yaşayan iki oğlu ve diğer kadını öldürmeyi planladığı açıktı. Rebecca, en az dört hayat kurtardı. Gece yatıp sabah uyanacağını bile bilmiyordu. Çocuklarının yataktan kalkıp sabah uyanacağını bile bilmiyordu.

KURABİYE CANAVARI KATİL İÇİN KADER GÜNÜ

Başta çocukları olmak üzere Rebecca ve Noel çiftini tanıyan kişiler neredeyse herkes bu eylemin haklı olduğunu savunuyordu. Rebecca yıllardır istismar dolu bir ilişkinin içerisindeydi ve artık bundan kurtulma zamanı gelmişti.

Mart ayında düzenlenen bir duruşmada jüri üyeleri ‘Kurabiye Canavarı Katil’ ismi takılan Rebecca’yı tüm savunma ve itirazlara rağmen cinayetten suçlu bulmuştu. Bunun üzerine Yüksek Mahkeme’ye giden davada herkesin beklediği karar önümüzdeki hafta açıklanacak.