Gazete Vatan Logo

Karabağ zaferi Ermenileri çıldırttı! Protestocular Paşinyan'a rest çekti: Tüm Ermenistan felç olacak

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın başlattığı antiterör operasyonunun 24 saatte başarıyla sonuçlanması Ermenistan'ı karıştırdı. Göstericiler ülke genelinde bir itaatsizlik eylemi ilan etti, Vazgen Manukyan 'Önümüzdeki üç gün içinde tüm Ermenistan felç olacak.' dedi. Paşinyan ülkedeki bazı örgütlerin iktidarını devirmek için 'darbe planı' içerisinde bulunduğunu öne sürerken, isim vermeden Rusya'ya da göndermede bulundu.

Karabağ zaferi Ermenileri çıldırttı! Protestocular Paşinyan'a rest çekti: Tüm Ermenistan felç olacak

Karabağ bölgesinde peş peşe meydana gelen mayın patlamaları sonrası başlatılan operasyonun 24 saatte zaferle sonuçlanması Ermenistan'da taşları yerinden oynattı.

DERBE İDDİASI

Erivan'da protestolar ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a yönelik istifa çağrıları devam edereken, Paşinyan yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, ülkedeki bazı örgütlerin iktidarını devirmek için 'darbe planı' içerisinde bulunduğunu öne sürdü.

"ERMENİSTAN'I FELÇ EDECEĞİZ"

Protestocular ise ülke genelinde bir itaatsizlik eylemi ilan etti. Eylemin bu sabah başlaması planlanıyor.

Ermenistan eski başbakanı ve Ulusal Komite üyesi Vazgen Manukyan Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde, "Şehri felç ediyoruz. Önümüzdeki üç gün içinde tüm Ermenistan felç olacak. İktidarın tek desteği polis. Sokaklara çıkmalı, itaatsizlik seviyesini hükümetin diz çökeceği kadar yükseltmeliyiz" dedi.

POLİSİN GÜÇ KULLANMASINA DESTEK

Uluslararası ajansların servis ettiği fotoğraflarda çok sayıda insanın sokaklara döküldüğü, bazı bölgelerde gerilimin yükseldiği ve göstericilerin polisle çatıştığı görüldü.

Haberin Devamı

Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan, Devlet Televizyonu'na verdiği bir röportajda polisin protestoculara karşı güç kullanmasını savundu. Şiddet olaylarının yaşandığı ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan 1 Mart 2008 olaylarına atıfta bulunan Simonyan “1 Mart'ı tekrarlamıyoruz ama hukuka saygı gösterilmesi gerekiyor.” dedi.

PUTİN'E İHANET GÖNDERMESİ

Karabağ operasyonundan önce de 'Yalnızca Rusya'ya bağlı olmamız stratejik bir hataydı' diyen Paşinyan Ermenistan'ın kamu radyosuna yaptığı açıklamada yine Rusya'yı hedef aldı.

Paşinyan açıklamasında doğrudan isim vermese de "Ermenistan hiçbir zaman yükümlülüklerinden kaçmadı ve müttefiklerine ihanet etmedi" dedi.

Yaşanan son olayların Ermenistan'ın 'kırılganlıklarını' ortaya çıkardığını vurgulayan Paşinyan müttefiklere egemenliklerine saygı duymaları çağrısında bulundu ve "Bağımsızlığımızı korumak için her türlü tedbiri alacağız." dedi.

UZAKLAŞMA SİNYALİ

ABD medyası Paşinyan'ın açıklamalarına yer verdiği haberinde Ermenistan'ın uzun vadeli müttefiki Rusya'ya güvenip güvenemeyeceği sorusunu yeniden masaya yatırdığını yazarken, İngiliz medyası Paşinyan'ın yeniden Rusya'dan 'uzaklaşma' sinyali verdiğini vurguladı.

Haberin Devamı