Gazete Vatan Logo

İsrail'e Lübnan'dan füze yağdı! Hizbullah 40 roket fırlattı ilk açıklama geldi

İsrail'in Filistin topraklarındaki katliamları devam ederken kritik gelişmeler yaşanıyor. Hizbullah'ın, Lübnan'dan İsrail'e 40 roket fırlatıldığı belirtildi. İsrail'den yapılan ilk açıklamada, "Lübnan topraklarından geçen 40 füze saldırısı yapıldı. 2 Hizbullah İHA'sını imha ettik. Saldırıların çoğunu durdurduk" denildi.

İsrail'e Lübnan'dan füze yağdı! Hizbullah 40 roket fırlattı ilk açıklama geldi

İsrail'in İran'ın komutanlarını öldürmesinden sonra tüm dünyanın gözü kulağı Ortadoğu'da. Güney Lübnan'dan İsrail'e 50'den fazla roket fırlatıldığı belirtildi. İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada ise, füze saldırılarının engellendiği ifade edildi.

7 Ekim 2023'te başlayan İsrail-Hamas arasında başlayan savaş bütün Orta Doğu'ya yayıldı.

İSRAİL: LÜBNAN'DAN SALDIRI YAPILDI

Lübnan'dan İsrail'e 50'den fazla roket fırlatıldığı belirtildi. İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada ise, füze saldırılarının engellendiği ifade edildi. İsrail Sağlık Bakanlığı ülke çapındaki hastanelere bir mesaj gönderdi ve acil durum departmanların olası bir saldırıya hazır olmalarını istedi.

BIDEN'DAN İRAN'A UYARI GELDİ

Hizbullah'ın Lübnan'dan İsrail'e yaptığı füze saldırısı sonrası ABD Başkanı Joe Biden'dan ilk açıklama geldi.

CNN Türk Washington Temsilci Yunus Paksoy'un aktardığına göre Biden şunları söyledi:
"İran'a mesajım 'yapmayın'. İsrail'in savunulmasına kendimizi adamış durumdayız. Savunulmasına yardımcı olacağız. Kendi güçlerimizi de koruyacağız."

Haberin Devamı

ABD'DEN YENİ İRAN AÇIKLAMASI

İran’ın İsrail’e yönelik düzenlemesi beklenen misilleme saldırısı gözleri bölgeye kilitledi. İsrail ordusu saldırıya karşı hazırlıklarına devam ederken, ABD ise bölgedeki durumu yakından izlemeyi sürdürüyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby gazetecilere yaptığı açıklamada, “İran'dan gelebilecek tehdidi hala gerçek ve uygulanabilir olarak görüyoruz” dedi. ABD’nin Tahran’ın tehdidini göz önünde tutarak bölgedeki kuvvetlerinin pozisyonlarını gözden geçirdiğini belirten Kirby, “Durumu çok yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

POLONYA’DAN İSRAİL, BATI ŞERİA, GAZZE VE LÜBNAN'A SEYAHAT UYARISI

Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından güncellenen seyahat listesinde, İsrail, Batı Şeria, Gazze ve Lübnan'a seyahat edilmemesi tavsiye edildi. Bakanlık açıklamasında, “Askeri operasyonlarda ani bir tırmanış olacağı ve bunun da bu 3 ülkeden çıkışta önemli zorluklara neden olacağı göz ardı edilemez. Herhangi bir tırmanma hava trafiğinde önemli kısıtlamalara ve kara sınır kapılarından geçilememesine yol açabilir” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı