Gazete Vatan Logo

İngiltere'de haremlik-selamlık krizi

İngiltere, üniversitelerdeki 'kızlı-erkekli' oturma düzenini tartışmaya devam ediyor

İngiltere'de haremlik-selamlık krizi

İngiltere birkaç gündür üniversitelerdeki 'kızlı ve erkekli' oturma düzenini tartışıyor. İngiltere’de üniversiteleri temsil eden Universities UK (UUK) adlı kuruluşun, üniversitelerde özellikle dini etkinlik ve seminerlerde kadın ve erkek izleyicilerin gönüllü olarak ayrı oturmasını mümkün kılacak bir yönetmelik öne sürmesi tepki çekmişti.

Bu tartışmalar devam ederken, Leicester Üniversitesi'nde çekilen fotoğraflar gündeme bomba gibi düştü. Müslümanların katıldığı bir seminerde erkekler 'öne', kadınlar 'arkaya' oturtuldu. Salonun girişine 'kadınlar bu taraftan', 'erkekler bu taraftan' yazan yönlendirmeler asıldı.



Kızlı-erkekli oturma düzenine cinsiyet ayrımcılığı olacağı için karşı çıkılması üzerine, muhafazakar çevrelerden 'öne-arkaya' değil de 'sağa-sola' ayrılınırsa bunun bir ayrımcılık olmayacağı yönünde savunma gelmişti. Ancak bu fotoğraflar olayın rengini tamamen değiştirecek gibi görünüyor...



CAMERON DA OLAYA DAHİL OLMUŞTU

Sözcü, Başbakan David Cameron’un görüşlerini şöyle ifade etmişti:“Misafir konuşmacıların ayrılmış izleyici gruplarına hitap etmesine izin verilmemeli. Burada ayrımcılıkla ilgili ciddi bir ilkesel sorun var. Bizim eğitim kurumlarımızda çok önemli bir ifade özgürlüğü geleneği vardır.” (The Guardian)

Haberin Devamı