Gazete Vatan Logo

İngiltere'de akılalmaz sahtekarlık! Bakanlığı Google haritalar uygulaması ile dolandırdılar

Dünyanın konuştuğu dolandırıcılık olayı İngiltere'de yaşandı. İngiltere Çalışma Bakanlığı'nı 8.5 milyar sterlin dolandıranların akılalmaz yöntemi bir uzmanın dikkati sayesinde ortaya çıktı.

İngiltere'de akılalmaz sahtekarlık! Bakanlığı Google haritalar uygulaması ile dolandırdılar

İngiltere'de dolandırıcılar Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı'nı Google'ın haritalar uygulaması  ile 8.5 milyar sterlin (198 milyar TL) dolandırdı.

The Sun gazetesinin haberine göre İngiltere'de yaşamadığı halde devlet yardımından faydalanmak isteyenler sahtekarlık yaptı.

Bakanlık yetkilileri şüphelendikleri kişilerden İngiltere'de yaşadıklarını ispatlamalarını istedi. Gönderilen fotoğraflar incelendi. Bu kişilerin Google'ın haritalar uygulamasındaki fotoğrafları çalıp kendilerini photoshop'la bu karelere montajladığı belirlendi.

ÇETELERİN İŞİ

Bir analiz uzmanı birden fazla fotoğrafın aynı yeşil kapı önünde çekilmesinin tesadüf olmadığını düşününce dolandırıcılık ortaya çıktı. Yetkililer, 172 bin sahte başvurunun ve 2 milyar Sterlin'lik dolandırıcılığın da önlendiğini açıkladı.

Bakanlığı zarara uğratanların büyük çoğunluğunun çete bağlantılı olduğu düşünülüyor. Google, dünyadaki her sokağın kaydedilmesi amacıyla gezgin kameraları kullanarak görüntü topluyor. Bu sayede kullanıcılar yeryüzünde görmek istedikleri bir sokağı 360 derece inceleyebiliyor.

Haberin Devamı