Gazete Vatan Logo

Havada yolcu uçağnı birbirine kattı: Beni bu lanet uçaktan indirin!

Sosyal medyada yayılan görüntüler bir yolcu uçağında yaşanan rezaleti ortaya çıkardı. Yolculardan birinin yerine oturmak için izlediği yol, hareket halinde olan uçaktaki diğer yolcuların tepkisine sebep oldu.

Havada yolcu uçağnı birbirine kattı: Beni bu lanet uçaktan indirin!

Dönem dönem yolcu uçaklarında meydana gelen sıra dışı olaylar sosyal medyanın gündemini bir hayli meşgul ediyor. Üstelik bunların çoğu teknik bir sorundan ziyade yolcu kaynaklı oluyor. Son günlerde sosyal medyada paylaşılan bir video da bu konuda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hangi hava yoluna ait ve ne zaman yaşandığı bilinmeyen olayda, hareket halinde olan bir yolcu uçağında cam kenarında oturan bir kadın yolcu, oturduğu yerden kalkmak isteyince ortalık karışıyor. Başlangıçta normal gibi görünen durum, kadının davranışıyla bir anda renk değiştiriyor çünkü genç kadın koltuğuna dönmek için normal bir yol tercih etmiyor. Buna çok sinirlenen başka bir yolcu ise genç kadının yerine geçme anını gizli bir şekilde videoya alarak sosyal medyada yayınlıyor.


İZİN İSTEYİP GEÇEMEYİNCE OLANLAR OLDU
Üzerinde pijaması, ayağında çoraplarıyla belli ki uzun bir uçuşun ortasında olan kadın yolcunun yaptıkları hayrete düşürecek cinsten. 19 saniyelik videoda kadının yerinden nasıl kalktığına dair bir detay yok ancak yerine dönerken yaptıkları görenleri şoke etti. Kadın yolcu, uçağın koridorunda yürüdükten ve yerine döndükten sonra cam kenarındaki koltuğuna dönebilmek için önce yanındaki yolculardan izin istiyor. Yolcular ise yerine geçmesi için kadına izin vermekte isteksiz davranıyor. Bunun üzerine genç kadın çareyi onların üzerinden atlayarak geçmekte buluyor. Bunun için de önce koltukların kolçaklarına ayaklarıyla basıp yükseliyor, ardından da adım ata ata cam kenarındaki koltuğuna oturuyor.

Haberin Devamı


SOSYAL MEDYAYI İKİYE BÖLDÜ
Genç kadının bu davranışını görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları da ikiye bölündü. Kimileri kadının suçlu olduğunu ve bunun çok büyük bir yanlış olduğunu söyleyerek onu kınadı. Onlara göre genç kadın uçuş ekibine haber vermeliydi. Kimileri ise kadının izin istemesine rağmen ona izin vermeyen yolcuların suçlu olduğunu ve kadının davranışında uçuş kurallarını ihlal eden bir durum olmadığını düşündüklerini iletti. Bir başka kesim ise olaya tamamen bambaşka bir açıdan bakarak, kadının ayağa kalkar kalkmaz gözüken çoraplarının kirli oluşunu eleştirdi!

Haberin Devamı

Yaşanan bu olaydan ve olayın sosyal medyaya düşmesinden sonra genç kadına herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Bakıldığında birçok açıdan değerlendirilebilecek bu olayda neredeyse herkesin ortak kanısı, kadının nezaketsiz olduğu yönünde ancak kimse önce izin istemesine rağmen ona izin vermeyen diğer iki yolcuyu konuşmuyor.

Bu olay hararetli bir tartışmaya neden oldu olmasına ancak kısa bir süre sonra olayın harareti söndü. Ancak bazı olaylar var ki uçuş esnasında yolcuların neredeyse tamamının hayatını riske atabilecek cinsten.


YOLCULARI TOKATLADI
Birkaç ay önce Manchester-Antalya seferinde görenleri duyanları şoke eden bir olay yaşandı. Oturduğu yerden öfkeyle fırlayan yolcu önce bağırıp çağırdı, sonra diğer yolculara ve uçuş görevlilerine saldırarak tokatladı. Manchester-Antalya seferinde bir yolcunun diğer yolculara ve kabin ekibine saldırarak uçağı birbirine katmasının ardından uçak, Avusturya’nın başkenti Viyana’ya acil iniş gerçekleştirdi. Yaklaşık 4.5 saat süren yolculuğun yarısında kontrolünü kaybeden ve taşkınlık yaratan yolcu, uçakta bulunan bazı yolculara tokat attı ve kabin ekibinin üzerine yürüdü. Uçakta bulunanlar olay esnasında büyük bir endişe yaşarken, taşkınlık yaratan yolcunun bebek ağlamasına sinirlendiği ve bunun üzerine uçaktakilere saldırmaya başladığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Uçakta yaşananlara bizzat tanık olan Samantha Fearon adlı yolcu, çok korkuttuğunu ve kendi hayatı için endişe ettiğini belirtti. Fearon, şu şekilde konuştu:
"Yaşananlar şoke ediciydi. 'Beni bu lanet uçaktan indirin' diye bağırıyor ve uçuş ekibinin üzerine yürüyerek onları hırpalamaya çalışıyordu. Çok gürültü vardı. Uçuş ekipleri kadını sakinleştirmeye çalışsa da bir türlü sakinleşmedi. Sesi giderek yükseliyor, çığlık çığlığa yüzümüze bağırıyordu. Sonra başka bir yolcuya tokat attı. Bir adam onu sakinleştirmeye çalıştı ama başarılı olamadı. Son çare olarak kadın, uçağın arka tarafına götürüldü."

Haberin Devamı

Taşkınlık yaratan yolcunun uçaktan indirilmesinin ardından, uçak Antalya seferine devam etti. 2 saat gecikmeli olarak tamamlanan seferin hava yolu için maliyeti ise bilinmiyor. Seferi aksatan ve taşkınlık çıkaran yolcuya 5 bin Sterlin para cezası kesildi. Jet2 şirketi ise yolcuyu kar listeye aldığını ve taşkınlık çıkaran yolcunun bir daha şirketin düzenlediği bir seferde seyahat edemeyeceğini açıkladı. Tüm yaşananlarda başrol oynayan öfkeli genç kadın ise ilk kez konuştu.

'TÜM KALBİMLE ÖZÜR DİLİYORUM'
Olayın ardından, Jet2 şirketine attığı uzun e-postayı basınla paylaşan Catherine Bush, tüm yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu ve utandığını belirtti. Bush, “Uçaktaki personelden ve yolculardan sebep olduğum rahatsızlık için tüm kalbimle özür diliyorum” dedi. Uçuş esnasında sarhoş olduğunu kabul eden Bush, reçeteli ilaçları yanında olmadığı için alkol aldığını söyledi.

Genç kadın, “Reçeteli ilaçlarım yanımda değildi ve ben de sinirlerimi yatıştırmak için alkol kullandım" dedi. Ruhsal sorunlar yaşadığını belirten Bush, anksiyete, depresyon ve kişilik bozukluğundan muzdarip olduğunu söyledi. Genç kadın, "Tüm bunlar olanları haklı çıkaracak mazeretler değil ve yaptıklarımın sonuçlarına katlanacağım. Tüm sorumluluğu üstleniyorum" ifadelerini kullandı. Tedavi sürecinin devam ettiğini söyleyen Bush, “Normalde ilaç kullanıyordum ama ne yazık ki doktorum reçetemi hazırlamakta geç kaldı. Ben de bu sebeple ilaçlarım olmadan yolculuğa çıkmaya karar verdim" dedi.