Gazete Vatan Logo

Erdoğan ve Biden görüşmesi sonrası ilk hamle! ABD'de Türkiye'ye yönelik F-16 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile görüştü. Toplantı öncesi kameraların karşısına geçen liderler önemli mesajlar verdi. Biden, İsveç ve Finlandiya'nın üyelikleri için Türkiye'ye teşekkür ederken Erdoğan ise NATO Zirvesi'nde atılacak adımların Rusya-Ukrayna sürecine de katkı sağlayacağını dile getirdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Ege ve Suriye'de istikrarın sağlanmasının önemine vurgu yapıldı. İkili ilişkilerin yapıcı şekilde ilerlemesine yönelik bağlılığımız sürüyor" denildi. Öte yandan ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham yaptığı açıklamada Türkiye'ye F-16 satışına destek verdiğini ve Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunun altını çizdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Erdoğan ve Biden görüşmesi sonrası ilk hamle! ABD'de Türkiye'ye yönelik F-16 açıklaması

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye'ye F-16 satışına destek verdiğini ve aradaki farklılara rağmen Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu kaydetti.

Graham, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Biden yönetiminin önemli NATO müttefikimiz Türkiye'ye F-16 satışına destek verme kararını destekliyorum." İfadesini kullandı.

TÜRKİYE'NİN ULUSAL GÜVENLİK ÇIKARLARI...

Aradaki görüş farklılıklarına rağmen Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna işaret eden Graham, "Bu durum, Türkiye'nin ulusal güvenlik çıkarlarına hizmet etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN HAVACILIK KABİLİYETİNİ GÜNCELLEMEK ABD VE NATO'NUN DA YARARINA

Graham açıklamasında, "Türkiye'nin havacılık kabiliyetlerini güncellemek, Türkiye'nin, ABD'nin, NATO'nun ve bölgesel güvenliğin yararına olacaktır." ifadesini kullandı.