Gazete Vatan Logo

Bu kez Trump duvardan atladı

Meksika sınırına duvar inşa edeceğini vaat eden Trump, protestolar nedeniyle konuşma yapacağı otele arka kapıdan girmek zorunda kaldı. Trump, Meksikalıların yoğun olarak yaşadığı California’da otoyol üzerinde aracından indi ve duvarın üzerinden atladı

Bu kez Trump duvardan atladı

ABD’de Kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için kampanya yürüten işadamı Donald Trump, California mitingi öncesinde zor anlar yaşadı. Emlak milyarderi lakaplı siyasetçi protestolar nedeniyle konuşma yapacağı otele servis kapısından girmek zorunda kaldı. Bandanalar takan ve Meksika bayrakları sallayan protestocular, Trump’ın konuşma yapacağı otele giden yolu kesti. Trump’ın konvoyu otelin arka girişini kullanmak zorunda kalırken, çelik yelek giyen başkan adayı Gizli Servis ajanları tarafından otele sokuldu. Konuşma yapacağı otele ulaşmak için otoyol üzerinde aracından inen Trump, duvarın üstünden atlayarak otelin arka kapısının bulunduğu bahçeye çıktı. California Polis Teşkilatı, 20 göstericinin gözaltına alındığını duyurdu.

‘Sanki sınırı geçiyordum’

Konuşmasında, “Bu yaptığım en kolay giriş değildi” diyen Trump, yaşananların kendisine ‘sınırı geçiyormuş gibi’ hissettirdiğini söyledi. Trump içeride konuşmasını yaparken dışarıda ise tansiyon yükseldi. Eylemciler içeri girmek için binanın önündeki bariyerleri zorladı. Polisler içeri girilmesini engellemek için coplarını kullanırken, yer yer güvenlik güçleriyle eylemciler arasında itişmeler de yaşandığı görüldü.

Haberin Devamı

‘Profesyonel serseriler’

Twitter hesabından protestoculara ateş püsküren Trump, “Bunlar ‘profesyonel serseriler’. Aynı zamanda suçlular. Bir an önce adaletin karşısına çıkmalılar” mesajını paylaştı. Trump ülkeye yasa dışı geçişleri engellemek için ABD ile Meksika arasında uzun bir duvar inşa edeceği, duvarın masraflarını da Meksika hükümetine ödetme vaadinde bulunuyor. Trump’ın mitingini gerçekleştirdiği California, Meksikalıların en yoğun olarak yaşadığı eyaletlerin başında geliyor.