Gazete Vatan Logo

Afganistan'da 6.1 büyüklüğünde deprem! En az 1000 kişi hayatını kaybetti

Afganistan’ın Pakistan sınırına yakın Host kentinin 44 kilometre güneybatısında meydana gelen şiddetli depremde en az 1000 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Deprem bölgesinden ilk kareler geldi.

Afganistan’ın Pakistan sınırına yakın Host kentinin 44 kilometre güneybatısında meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde en az 1000 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Kurtarma ekiplerinin helikopterler ile bölgeye gittiği aktarıldı. İlk belirlemelere göre depremden en çok Paktika vilayetinin Barmal, Ziruk, Naka ve Gayan bölgelerinin etkilendiği aktarıldı.

TALİBAN YARDIM KURULUŞLARINDAN DESTEK TALEP ETTİ

Taliban, uluslararası yardım kuruluşlarına destek çağrısı yaptı. Çağrıda "Tüm kurumların büyük bir felaketi önlemek adına derhal bölgeye kurtarma ekipleri göndermesini talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 



AVRUPA SİSMOLOJİ AJANSI'NDAN AÇIKLAMA

Avrupa Sismoloji Ajansı depremin 500 kilometre çapta Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da 119 milyon kişi tarafından hissedildiğini açıkladı.

38 milyon kişiye ev sahipliği yapan ülke, Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinden bu yana açlık ve ekonomik kriz ile mücadele ediyor.