Gazete Vatan Logo

"ABD'nin yeni yaptırımları hakkında bilgimiz yok"

Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Peskov, ABD'nin Rusya'ya uygulayabileceği yeni yaptırımlar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, Rusya'nın tepkisinin de şu an bulunmadığını söyledi.

"ABD'nin yeni yaptırımları hakkında bilgimiz yok"

Rusya Devlet Başkanı Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kremlinin ABDnin Rusyaya uygulayabileceği yeni yaptırımlar konusunda bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Peskov, ABD Başkanı veya ABD yönetiminin bu tür açıklamalarda bulunmadığı için, Rusyanın buna göstereceği belirli bir tepkinin şu an bulunmadığını bildirdi.

Peskov, yeni yaptırımların uygulanmasıyla ilgili detayların bilinip bilinmediği ve Rusyanın bu adıma nasıl tepki vereceği soruları üzerine, Rusyanın tepkisi söz konusu olamaz, ABDnin BM Daimi Temsilcisi bir açıklama yapmıştı ancak halihazırda ne ABD Başkanı Trump ne de temsilcileri bu konuda açıklamalarda bulundu. Kremline yani yaptırımlara dair bilgileri içeren belge sunulmadı. Zaten onu nasıl görebiliriz? Bu evrakın olup olmadığı konusunda bile haberimiz yok dedi.

ABDnin BM daimi temsilcisi Nikki Haley, ABD Başkanı Trumpın Suriyeyi destekleyen Rusya ve İrana karşı yeni yaptırımların uygulanmasını değerlendirdiğini belirtmişti.