Gazete Vatan Logo

ABD’yi kana bulayacaktı!

FBI Merkez Bankası’nı havaya uçurma umutlarını söndürdü

Obama’ya suikast ve New York’taki Merkez Bankası binasına saldırı planları yapan Bangladeşli genç, FBI operasyonuyla yakalandı. Gencin cihatı savunan facebook mesajları nedeniyle takibe alındığı açıklandı.

ABD’ye öğrenci vizesiyle giren Bangladeşli Muhammet Ahsan Nafiz, FBI’ın tuzağına düşünce Merkez Bankası’nı havaya uçurma umutları söndü. Ocak ayında Bangladeş’ten ABD’ye giden 21 yaşındaki Nafiz sosyal paylaşım sitelerinde cihat yanlısı yazılar ve paylaşımlar yüklemeye başladı. Bu yazıları takibe alan FBI, Nafiz’i izlemeye başladı. Tek başına hareket eden ve bomba elde ederek, Merkez Bankası’nı ortadan kaldırmak isteyen Nafiz, FBI muhbirleriyle arkadaş oldu. “Arkadaşları” kendisine bomba ve uzaktan kumanda temin etti. FBI ajanları Nafiz’e sahte bomba verdi.

Videosu bile hazır

Merkez Bankası binasını patlattıktan sonra hedef olarak New York Borsası’nı gözüne kestiren Nafiz, ABD Başkanı Barack Obama’ya da suikast düzenlemeyi planladığını itiraf etti. Nafiz’in muhbire, “Eğer suikastı gerçekleştirirsem seçim bile durur” dediği öğrenildi. New York Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada FBI ve New York polis dedektiflerinin birlikte çalışarak önlediği saldırıda, Nafiz’in bombayı patlattıktan sonra internette yayınlamak üzere bir video da hazırladığı açıklandı. Nafiz’in yüzünü kapattığı ve ses tonunu değiştirerek konuştuğu videoda, “Zafer ya da şehitliğe ulaşmadan durmayacağız” ifadesini kullandığı belirtildi.

İlhamı Evlaki’ydi

Mahkemeye sunulan iddianameye göre, Nafiz’in saldırı için ilhamı Yemen asıllı ABD vatandaşı Enver el Evlaki’nin video mesajlarından aldığı öne sürüldü. Nafiz’in planladığı saldırının gerçekleşmemesi durumunda ikinci plan olarak intihar saldırısı düzenlemek olduğu kaydedildi. Nafiz’in Bangladeş’te yaşayan ailesi yaşananlardan dolayı şaşkınlık içinde olduklarını açıklayarak, “Oğlumuz terörist değildir” ifadesini kullandılar.

Haberin Devamı