Gazete Vatan Logo

ABD resmen açıkladı! Rakka iddialarını doğruladı!

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, Rakka operasyonu için Suriye’ye Amerikan deniz piyadelerine mensup özel komandoların konuşlandırıldığına dair haberleri doğruladı.

ABD resmen açıkladı! Rakka iddialarını doğruladı!

Koalisyon sözcüsü Albay John Dorrian, ‘ek güçlerin ABD’nin yerel ortakları olan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Suriye Arap Koalisyonu’ ile birlikte çalışacağını söyledi.

Dorrian, Suriye’ye ‘son birkaç günde’ konuşlandırıldığını söylediği Amerikan askerlerinin ön cephede savaşmayacağını belirtti. Amerikalı Albay, “Yaklaşık 400 ek askerden söz ediyoruz. Orada geçici bir süreliğine kalacaklar” diye konuştu.

DEAŞ'la mücadele koalisyonu sözcüsü Suriye'ye ek ABD gücü yollandığı iddialarını doğruladı

Dorrian, söz konusu askerlerin Rakka’nın tamamen kuşatılması operasyonuna destek olacağını belirterek, “İçeriye girme kararı bundan sonra alınacak” dedi.

‘TÜRKİYE’YLE İSTİŞARE DE SÜRÜYOR’

Amerikalı sözcü, Türkiye’nin Rakka’daki nihai operasyonda oynayabileceği olası rol hakkında da konuştu. Dorrian, “Türkiye’nin olası rolü askeri ve diplomatik düzeylerde hala ele alınıyor. Rakka’nın özgürleştirilmesinde Türkiye’nin bir rol oynamasına açık olduğumuzu hep söyledik ve mantıklı bir sonuca varılması için bu istişareyi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Suriye’de bugüne dek 500 Amerikan askeri bulunuyordu. Amerikan basınına sızdırılan haberlerde, deniz piyadeleri komandolarının Rakka’nın 25 kilometre kuzeyine bir kamp kurduğu öne sürülmüştü.