Gazete Vatan Logo

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu sözleşmeli personel alacak!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, 3 koruma ve güvenlik görevlisi ile 3 destek personeli olmak üzere toplam 6 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru yapacak adayların en az lise ve ön lisans mezunu olmaları ve KPSS’den en az 70 puan almaları gerekiyor. Peki, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu sözleşmeli personel alacak!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alacak. Yayımlanan ilana göre, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alacak. Başvurular 23 Ocak’ta sona erecek. Peki, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte personel alımı başvuru şartları!

TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURUMU PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını 17.01.2022 ile 23.01.2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak gerçekleştirebilecek. Adayların başvuru işlemini tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. “Başvurularım” ekranından “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacak.

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Genel Şartlar

a) Aşağıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak,

Haberin Devamı

b) Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmakla birlikte doğum tarihi 01.01.1987 ve sonrası olanlar başvurabilecektir.

c) Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek. (Atanmaya hak kazanan adayların göreve başlamadan önce sunmaları gerekmektedir.)

ÖZEL ŞARTLAR

Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi;

a) Ön lisans mezunu olmak, 2020 yılı KPSS sınavında KPSSP93 puan türünde en az 70 almış olmak.

b) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

c) Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak,

d) Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm’den kısa boylu olmamak,e) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya az olmamak, (Örneğin;175 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 75+20=95’ten fazla, 75-20=55’ten az olmaması gerekmektedir.)

Haberin Devamı

Sözleşmeli Destek Personeli;

a) Lise veya dengi okul mezunu olmak,

b) 2020 yılı KPSS sınavında KPSSP94 puan türünde en az 70 puan almış olmak,

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylar yüksek puan alandan başlamak üzere ilgili pozisyonlara yerleştirilecek. Kurum tarafından ilgilinin başvuruda beyan ettiği e-posta aracılığıyla yapılan bildirimde belirtilen süre içinde göreve başlamayanlar hakkından feragat etmiş sayılacak, boş kalan pozisyonlara, aynı usulle sıradaki adayların atamaları yapılmak suretiyle doldurulabilecek. Başvuru sahiplerine e-posta bildirimi dışında herhangi bir tebliğde bulunulmayacak. Adaylar Kariyer Kapısı Platformu üzerinden sonuçlarını görüntüleyebilecekler.