Gazete Vatan Logo

SGK personel alımı başvurularında son günler! Sınavsız en az lise mezunu personel alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) taşra teşkilatına sözleşmeli personel alınacak. Yayımlanan ilana göre, 171 destek personeli, 59 koruma güvenlik görevlisi, 9 teknisyen ve 102 büro personeli olmak üzere toplam 341 sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvurular, 7 Ekim’de sona erecek. Peki, SGK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personel alımı başvuru şartları ne? İşte SGK kurum dışı sınav uygulaması ekranı!

SGK personel alımı başvurularında son günler! Sınavsız en az lise mezunu personel alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) duyurdu! Lise ve ön lisans mezunu sözleşmeli personel alınacak. İlana göre, SGK’ya 171 destek personeli, 59 koruma güvenlik görevlisi, 9 teknisyen ve 102 büro personeli olmak üzere toplam 341 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

SGK PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını, 30 Eylül 2022 - 07 Ekim 2022 tarihlerinde e-Devlet üzerinden SGK Kurum Dışı Sınav Uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapacaktır. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Adayların “BAŞVUR” sekmesiyle başvurdukları pozisyonla ilgili istenilen belgeleri belirtilen yerlere istenilen formatta yüklemeleri gerekiyor. Adaylar, en fazla 5 tercih yapabilecek olup şartlarını taşıdığı ve ilan edilen farklı pozisyonlara başvuru yapabilecek.

SGK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

SGK’nın ilanında adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi ile aynı Kanunun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 1*, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerindeki ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların Ek-1’inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

2) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alanlar (dul ve yetim aylığı hariç) ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

3) Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

4) Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,

5) Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN