Gazete Vatan Logo

Sağlık Bakanlığı duyurdu! İstifa sonrası yeniden atama kurası ilanı yayınlandı! İşte alım yapılacak branşlar ve e-Devlet PBS başvuru ekranı!

Sağlık Bakanlığı 2022 yılı 2. dönem istifa sonrası yeniden (açıktan) atama kurası ilanı yayınlandı. İlana göre, sağlık memuru ve sağlık teknikeri kadrolarına alım yapılacak. Alım yapılacak kadrolara alınacak personelin branş dağılımı da ilanda açıklandı. Peki, Sağlık Bakanlığı açıktan atama 2022 başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı personel alımı PBS başvuru ekranı ve atama kurası takvimi!

Sağlık Bakanlığı duyurdu! İstifa sonrası yeniden atama kurası ilanı yayınlandı! İşte alım yapılacak branşlar ve e-Devlet PBS başvuru ekranı!

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Açıktan atama kura başvuru takvimi yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, 2022 yılı 2. dönem istifa sonrası yeniden (açıktan) atama kurası kapsamında sağlık memuru ve sağlık teknikeri alınacak.

Sağlık Bakanlığı açıktan atama 2022 başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takvimine göre yapılacak. Adaylar PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştirecekler. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacak. Adaylar PBS üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla 10 tercih yapabilecek.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Adaylar PBS üzerinden kura başvurusunu kesinleştirdikten sonra kura takviminde belirtilen tarihler arasında;

Haberin Devamı

a) En son görev yaptığı kurumdan alacağı onaylı hizmet cetvelini (İlk göreve başlama tarihi, görev kadro unvanı ve branşı, görev sırasında unvan ve branş değişikliği olup olmadığı, asil memurluğa atandığı tarih, kadro derecesi, istifa ettiği veya müstafi sayıldığı tarih, memuriyet ve diğer hizmet vb. bilgileri içeren), (En son Sağlık Bakanlığında çalışmakta iken görevinden ayrılanlar hizmet cetvelini eklemeyecektir. Ancak en son Türkiye Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünden ayrılanlar hizmet cetvelini ekleyecektir.) (Onaylı Hizmet Cetveli olmayan adaylar için e-devlet kapısı (https://turkiye.gov.tr internet adresi) üzerinden temin edecekleri Hitap Hizmet Dökümü belgesini)

b) Müracaat ettiği unvan/branş için gerekli olan diploma/geçici mezuniyet belgesi suretini, başvuru sistemi üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekiyor.

ALINACAK UNVAN VE BRANŞLAR

- Sağlık Memuru/Sağlık Teknikeri (Ortopedi) unvan ve branşına; Sağlık Memuru (Ortopedi), Sağlık Memuru (Protez/Ortez), Ortopedi Teknisyeni, Protez/Ortez Teknisyeni, Sağlık Teknikeri (Ortopedi) veya Sağlık Teknikeri (Protez/Ortez) unvan ve branşlarında çalışmakta iken istifa edenler başvuru yapabilecekler.

Haberin Devamı

- Sağlık Teknikeri (Ağız ve Diş Sağlığı) unvan ve branşına; Ağız Diş Sağlığı Teknikeri, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Klinik Yardımcısı unvan ve branşlarında çalışmakta iken istifa edenler başvuru yapabilecek.

- Sağlık Memuru/Sağlık Teknikeri/Sağlık Teknisyeni (Diş/Diş Protezi) ile Diş Protez Teknisyeni unvan ve branşına; Sağlık Memuru (Diş), Sağlık Memuru (Diş protezi), Diş Teknisyeni veya Diş Protez Teknisyeni, Sağlık Teknikeri (Diş), Sağlık Teknikeri (Diş Protez), Diş Protez Teknikerliği veya Diş Protez Teknolojisi unvan ve branşlarında çalışmakta iken istifa edenler başvuru yapabileceklerdir. Atamaları istifa ettiği unvana göre yapılacak.

- Sağlık Teknikeri (Fizik Tedavi) unvan ve branşına; Sağlık Teknikeri (Fizik Tedavi), Sağlık Teknikeri (Fizyoterapi) veya Sağlık Teknikeri (Hidroterapi) unvan ve branşında çalışmakta iken istifa edenler başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

- Sağlık Teknikeri (Patolojik Anatomi) unvan ve branşına; Sağlık Teknikeri (Patolojik Anatomi) veya Sağlık Teknikeri (Patoloji) unvan ve branşında çalışmaktayken istifa edenler başvuru yapabilecek.

- Sağlık Memuru/Sağlık Teknikeri/Sağlık Teknisyeni (Laboratuvar) ile Laborant unvan ve branşına; Sağlık Memuru (Laboratuvar), Sağlık Memuru (Tıbbi Laboratuvar), Sağlık Teknisyeni (Laboratuvar), Sağlık Teknisyeni (Tıbbi Laboratuvar), Sağlık Teknikeri (Laboratuvar), Sağlık Teknikeri (Tıbbi Laboratuvar), ortaöğretim kurumlarının tıbbi laboratuvar alanı - tıbbi laboratuvar teknisyenliği dalından veya sağlık laboratuvarı, tıbbi laboratuvar, tıbbi laboratuvar teknikleri, tıbbi laboratuvar teknikleri ön lisans programlarının birinden mezun olup Sağlık Memuru-Sağlık Teknikeri-Sağlık Teknisyeni (Laboratuvar)/Laborant branşlarında çalışmakta iken istifa edenler başvuru yapabileceklerdir. Atamaları istifa ettiği unvana göre yapılacak.

Haberin Devamı

- Ebe ve hemşire kadrolarına başvuru yapacaklar için; ebelik bölümü mezunu olup hemşire unvanında görev yapmakta iken görevinden ayrılanlar ebe unvanına; hemşirelik bölümü mezunu olup ebe unvanında görev yapmakta iken görevinden ayrılanlar hemşire unvanına müracaat edebileceklerdir.

- Diplomalarında branş bulunmayanlar için; Sağlık Memuru veya Sağlık Teknisyeni unvanlarında çalışmakta iken istifa edenler ilan edilen Sağlık Memuru unvanı Toplum Sağlığı branşına veya Hemşire unvanına, Hemşire unvanında görev yapmakta iken görevinden ayrılanlar Hemşire veya Sağlık Memuru unvanı Toplum Sağlığı branşına müracaat edebilecek.

- Diplomalarında branş bulunmayıp Sağlık Teknikeri unvanlarında çalışmakta iken istifa edenler ilan edilen toplum sağlığı branşına müracaat edebilecek olup, atamaları Sağlık Teknikeri (branşsız) olarak yapılacak.

- Diplomalarında branşı mevcut olup hizmet belgelerinde branşı bulunmayanlar müracaatlarını istifa ettiği tarihten önceki diplomalarında belirtilen branşa göre yapacaklar.

- Sağlık Teknisyeni unvanında çalışmakta iken istifa edenler branşlarına uygun “Sağlık Memuru” unvanı branşında açılan kadroları tercih edecek olup, söz konusu branşta “Sağlık Teknisyeni” olarak atanacaklar.

- 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununa tabi sağlık astsubayı olarak görev yapmakta iken kendi istekleri ile görevinden ayrılanlar görevden ayrılma tarihinden önce mezun oldukları diplomaya istinaden ilan edilen kadrolara müracaat edeceklerdir. Bu diplomalara istinaden ihraz edilen unvan ve branşa atama yapılacak olup, kurs sertifikasına istinaden herhangi bir unvan ve branşa atama yapılmayacak.

- Sağlık Astsubay Hazırlama ve Sınıf Okulu “Sağlık Memuru” bölümü mezunları “Toplum Sağlığı” branşına veya Hemşire unvanına müracaat edecek olup, atamaları başvuruda bulundukları unvan ve branşa göre yapılacak.