Gazete Vatan Logo

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) uzman yardımcısı alacak! İşte MSB personel temin başvuru ekranı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu! Uzman yardımcısı temini yapılacak. Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere sınavla uzman yardımcısı alımı yapılacak. Peki, MSB uzman yardımcılığı başvurusu nasıl yapılır? MSB uzman yardımcısı alımı başvuru şartları ne? MSB personel temin başvuru ekranı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) uzman yardımcısı alacak! İşte MSB personel temin başvuru ekranı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında istihdam edilmek üzere personel alacak. Sınav giriş duyurusu Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular 27 Kasım tarihine kadar online olarak yapılabilecek.

MSB UZMAN YARDIMCILIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Giriş sınav duyurusunun başvuruları 27 Ekim-27 Kasım 2022 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden çevrimiçi (online) yapılacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihi ve yeri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacak. Ayrıca T.C. Millî Savunma Bakanlığı sosyal medya hesaplarında ön başvuru sonuçlarının açıklandığına dair duyuru yayımlanacak.

MSB PERSONEL ALIMI SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre adaylarda aranacak şu şekilde belirtildi:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesindeki genel şartları taşımak,

b) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

Haberin Devamı

c) Nitelik Tablosunda bulunan her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak,

ç) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

d) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS), nitelik tablosunda belirtilen ilgili puan türlerinden taban puanı almış olmak,

e) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılan YDS/e-YDS veya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Eşdeğerliği kabul edilen veya uluslararası geçerliliği bulunan yabancı dil sınavlarından, nitelik tablosunda belirtilen puanı almış olmak, (uluslararası geçerliliği bulunan belgeyi başvuru sistemine yüklemek)

Haberin Devamı

f) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, (Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcısı Kadroları için geçerlidir.)

g) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenen belge ve bilgileri vermiş bulunmak,

MSB UZMAN YARDIMCILIĞI SINAVI NE ZAMAN?

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihi ve yeri  https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacak. Başvuru kılavuzunda bulunan şartları taşıyan tüm adaylar, KPSS puan türü/türleri esas alınarak en yüksek puandan başlanıp en düşük puana doğru sıralanacak sözlü sınava atama yapılacak kadro sayısının en fazla 4 (dört) katı kadar aday çağrılacak.

SINAV KONULARI VE DEĞERLENDİRME

a) Giriş Sınav Komisyonu tarafından adaylar;

(1) Bilgi düzeyi (Temin alanı ile ilgili sorulan sorulara, MSB mevzuatına, TSK mevzuatına, uluslararası hukuka, Anayasa ve idare hukukuna ilişkin bilgi düzeyi)

Haberin Devamı

(2) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

(3) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

(4) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

(5) Genel yetenek ve genel kültürü, (6) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir.

(1) bendi için elli puan, (2) (3) (4) (5) (6) bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için onar puan)

b) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekir.

c) Değerlendirme neticesinde her unvan için asil ve yedek liste ayrı ayrı belirlenecektir.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN