Gazete Vatan Logo

Göç İdaresi Başkanlığı İŞKUR üzerinden işçi alacak! İşte başvuru şartları!

İçişleri Bakanlığı duyurdu! Göç İdaresi Başkanlığı İŞKUR üzerinden 60 sürekli işçi alacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlan göre, Göç İdaresi Başkanlığı’nin taşra birimlerine, temizlik görevlisi alınacak. Başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Başvurular 27 Mayıs’ta sona erecek. Peki, Göç İdaresi işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi personel alımı başvuru şartları ne? İşte işçi alımı başvuru bilgileri…

Göç İdaresi Başkanlığı İŞKUR üzerinden işçi alacak! İşte başvuru şartları!

İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı yayınlandı! Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Göç İdaresi Başkanlığı’nın Ankara, Edirne, Kayseri, Kırklareli, Muğla ve Van birimlerine İŞKUR aracılığıyla sürekli işçi statüsünde temizlik görevlisi alınacak. Personel alımı kura ve sözlü sınav yoluyla yapılacak. Başvurular 23-27 Mayıs tarihlerinde alınacak. Peki, Göç İdaresi işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi personel alımı başvuru şartları ne? İşte işçi alımı başvuru bilgileri…

GÖÇ İDARESİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden 23-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacak. Şahsen, posta veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

2- İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

3- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

Haberin Devamı

4- İlan tarihi itibarıyla askerlikle ilişiği bulunmamak, (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

5- Kamusal haklardan mahrum bulunmamak,

6- Görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak,

7- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

8- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

9- İşe alınacak işçilerin deneme süresi en çok iki ay olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.

ÖZEL ŞARTLAR

1- En az ilköğretim en fazla lise mezunu olmak,

2- İlan tarihi itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,

Haberin Devamı

3- İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak,

4- Adayların 24 saat esasına göre vardiyalı çalışmasına ve dış mekânda çalışmasına engel durumunun olmaması,

5- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olması gerekmektedir.

PERSONEL ALIMI KURASI NE ZAMAN?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 06 Haziran 2022 tarihinde saat 10:30’da Göç İdaresi Başkanlığı Şehit Kadir Kırbaç Konferans Salonunda noter huzurunda gerçekleştirilecek.  Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek. Belirlenen adaylar Göç İdaresi Başkanlığı internet sitesinde (www.goc.gov.tr) ilan edilecek. Adaylar noter huzurunda gerçekleştirilecek olan kura çekimine katılabilecek. Göç İdaresi Başkanlığı (https://www.youtube.com/channel/UCk4p0zl3EyDVF9Oi4oZNrpA) kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı

KURA SONUCUNDA İSTENİLECEK BELGELER

1- Kimlik bilgileri, adli sicil durumu, sağlık durumu, askerlik durumu (erkek adaylar için) ve iletişim bilgileri için beyan formu, Göç İdaresi Başkanlığı (www.goc.gov.tr) internet adresinden temin edilecektir. Beyan formunun 1 adet hazırlanması, bilgisayar ile doldurulması, bilgilerde kısaltma yapılmaması ve imzalanması gerekmektedir.

2- Mezuniyeti gösterir öğrenim belgesinin onaylı sureti,

3- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belge,

4- İki adet vesikalık fotoğraf

Atanmaya hak kazanan adaylar Göç İdaresi Başkanlığınca istenilen belgeleri daha sonra belirtilecek tarihe kadar şahsen veya posta yoluyla teslim edecekler.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN