Gazete Vatan Logo

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alacak! İşte başvuru şartları!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) duyurdu! Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımlanan ilanına göre, 70 sözleşmeli bilişim personeli alınacak. Başvurular, 13 Haziran 2022 Pazartesi günü başlayıp, 24 Haziran 2022 Cuma günü saat 17.30'da sona erecek. Peki, GİB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? GİB personel alımı başvuru şartları!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alacak! İşte başvuru şartları!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) merkez teşkilatına sözleşmeli personel alınacak. Adaylar, başvurular; 13 Haziran 2022 Pazartesi günü başlayıp, 24 Haziran 2022 Cuma günü saat 17.30'da sona erecek. Peki, GİB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? GİB personel alımı başvuru şartları!

GİB PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, e-Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden, elektronik ortamda alınacak.

GİB PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI!

Sözlü sınava başvuracak adaylarda son başvuru tarihi itibarıyla aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır.

Genel Şartlar

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak,

- Başvurulan sözleşmeli personel pozisyonuna ilişkin olarak, Tablo-1’de belirtilen sürede tecrübe sahibi olmak ve bunu belgelemek,

- Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünebilme, takım çalışmasına yatkın olma ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgelemeye (dokümantasyon) önem vererek belgeleme yeteneklerine sahip olmak,

Haberin Devamı

- Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Sınav, sözlü olarak 18 - 29 Temmuz 2022 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, sözlü sınav tarihinden en az 10 (on) gün önce Başkanlığımız internet sitesinde (http://www.gib.gov.tr) ilan edilecek. Adaylar, sonuç bilgilerini “Kariyer Kapısı Platformu” üzerinden görüntüleyebilecek.

SINAV BAŞVURUSUNDA İSTENECEK BELGELER

Sınav başvurusunda istenilecek belgeler;

- Eğitim durumunu gösterir belgenin aslı veya onaylı örneği,

- Son 3 (üç) ay içinde alınmış adli sicil belgesi,

- Mesleki tecrübeyi gösterir belge (SGK hizmet dökümü veya özel kurumlardan alınacak belge),

Haberin Devamı

- Başvuru yapılan pozisyon için geçerli olan özel şartlarda belirtilen özel bilgi, ihtisas ve deneyime ilişkin belgelerdir.

- Adayların elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek diğer aksaklıkları göz önüne alarak, başvurularını son güne bırakmamaları uygun olacak.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN