Gazete Vatan Logo

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! KPSS’den en az 70 puanla personel alınacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, merkez teşkilatındaki kadrolara atama yapılmak üzere sözlü sınavla Aile ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı alınacak. Başvurular, 18 Kasım’da sona erecek. Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı şartları ne? İşte personel alımı ilanı ve detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! KPSS’den en az 70 puanla personel alınacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, Başvurular 18 Kasım’da sona erecek. Adaylarda KPSS’den en az 70 puan alma şartı bulunuyor.

Alım yapılacak kadrolara üniversitelerin şu bölümlerinden mezun olanlar başvuru yapabilecek: “Hukuk, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, , çocuk gelişimi ve eğitimi, sosyoloji, bilgisayar mühendisliği, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, istatistik, İngilizce öğretmenliği, İngiliz dili ve edebiyatı, mütercim-tercümanlık”

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını 07-18 Kasım 2022 tarihleri arasında e-Devlet Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım platformu (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak gerçekleştirebilecekler.

SINAVA KATILMA ŞARTLARI NE?

Genel Şartlar

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan genel şartları taşımak,

2) Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren ve yukarıdaki tabloda belirtilen öğrenim dallarından birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak, (Adayların, yukarıda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde YÖK tarafından onaylanmış denklik belgelerini e-Devlet ile başvuru aşamasında eklemeleri gerekmektedir.)

Haberin Devamı

3) Giriş (sözlü) sınavının açıldığı yılın Ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2022) itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1987 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak)

4) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca 2021 ve 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, yukarıdaki tabloda puan türleri için belirlenen baraj puanını almış olmak

5) YDS’den asgari (C) düzeyinde ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,

(Başvuru bitim tarihi itibariyle son 5 yıl geçerli) (YÖKDİL kabul edilmeyecektir.) 6) Askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak.

Haberin Devamı

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN