Gazete Vatan Logo

Memura ek zam mı geliyor? Memura seyyanen zam mı yapılacak? Memura maaş zammı ne kadar olacak?

Memura ve memur emeklisine yüzde 30-35 zam geliyor! Memura ocakta ek zam yapılacak! Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı ağustosta kesinleşmişti. Buna göre; 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62’lik artış olacak. Her 6 ayda bir enflasyon söz konusu zamların üzerine çıkarsa, fark da eklenecek. Peki, Memur zamları ne kadar olacak? Memura ek zam mı geliyor? Memura seyyanen zam mı yapılacak? İşte detaylar…

Memura ek zam mı geliyor? Memura seyyanen zam mı yapılacak? Memura maaş zammı ne kadar olacak?

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisini ilgilendiriyor. Toplu sözleşme ve enflasyon verilerine göre belirlenen toplu sözleşme zammına ek, memura zam yapılacak. Her 6 ayda bir enflasyon söz konusu zamların üzerine çıkarsa, fark da eklenecek. Peki, Memur zamları ne kadar olacak? Memura ek zam mı geliyor? Memura seyyanen zam mı yapılacak? İşte detaylar…

MEMURA EK ZAM MI GELİYOR? MEMURA SEYYANEN ZAM MI YAPILACAK?

Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkına ek olarak yeni yılda alım gücünü artırmaya yönelik bir zam daha yapılacak. Müjdeyi, Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmesinin ardından verdi. Gelecek ay tüm kamu çalışanlarının maaşlarına düzeltme yapılacağını belirten Yalçın, “Ocakta memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kaldık. Ek zamla ilgili 15 Ocak 2022’ye kadar ilk maaşlara yetişecek şekilde elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız” dedi.

MEMURA VE MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 30 ZAM MI GELİYOR?

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin tümü üzerinde görüşmek üzere toplandı. Genel kurulda konuşan AK Parti Grubu adına konuşan, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, toplumun bütün kesimlerinin beklediği konularda önemli kararları açıkladığını hatırlattı. Kurtulmuş, "Tüm memur ve emeklilere yüzde 30-35 seviyelerinde maaşlarını artırma kararı aldık. Ayrıca sadece zammı doktorlara değil, sağlık çalışanlarımıza da bunu teşmil ederek yolumuza devam ediyoruz. Sadece çalışanlara değil, emeklilere de bunu vererek yolumuza devam ediyoruz. Nihayetinde bütçe konuşuyoruz, babamızın malını vermiyoruz, cebimizdeki şahsi paramızı vermiyoruz. Bu milletin imkanlarını, bu milletin insanlarına, bu helal bütçe oluşan payların bir kısmından ayırarak milletimize veriyoruz. Memurlara verilen bu zamlara ilave olarak Türkiye'de devam eden asgari ücret görüşmelerinin sonunda bu anlamda milletimizin asgari ücretlerini de hakkaniyet seviyesinde bir asgari ücret olarak belirleyecek ve bunu kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“6’ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldı. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi.”

Son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten dolayı toplu sözleşmeye ilişkin maddelerin güncellenmeye ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

''Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır. Bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.”

Haberin Devamı

TÜM KAMU PERSONELİNİ KAPSAYACAK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3600 ek göstergenin vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildiğini, sadece doktorları değil tüm sağlık personeli ve kamu personelini kapsayacak zam düzenlemesinin yapılacağını duyurdu.

3600 EK GÖSTERGE TOPLU SÖZLEŞME MADDESİ OLACAK!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldığı, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, "3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleşme maddesi haline getirildi" denildi.

Haberin Devamı