Gazete Vatan Logo

Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği ne kadardır?

Evli memurlara devlet tarafından bütçelerine destek olmak amacıyla aile yardımı ödeneği verilmektedir. Peki devlet memurlarının hem eşleri hem de çocukları için ödeme aldığı aile yardımı ödeneği ne kadardır? İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği ne kadardır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, evli memurlara aile yardımı ödeneği verileceğini söyler. Kanunun 202. maddesi bu ödemenin ne kadar olması gerektiğini belirtir. İşte evli memurların eş ve çocukları için almaya hak kazandığı aile yardımı ödeneği ile ilgili bilinmesi gerekenler.

AİLE YARDIMI ÖDENEĞİ NE KADARDIR?

Evli bulunan devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir. Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 1500, çocuklarından her biri için de 250 gösterge rakamının (72 nci ay dahil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için bir kat artırımlı) aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenir. Eşlerden birine iş akdi veya toplu sözleşme gereği çocukları için yapılan aile yardımı ödeneği daha düşük ise, yalnız aradaki fark ödenir. Bu fıkrada yer alan gösterge rakamlarını 3 katına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir.

2019 yılı itibariyle eş yardımı 278,69 liraya çıkarken; çocuk yardımı 0-6 yaş için 65,30 liraya, 6 yaş üstü için 32,65 liraya ulaşmış durumda.

Haberin Devamı