Gazete Vatan Logo

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Resmen anlaştılar, yüzde 30 zam ve...

Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen anlaştılar. Belli oldu. Milyonlarca vatandaş 'asgari ücrete ne kadar zam gelecek?' sorusunun cevabını merak ediyor. Konuyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, 2022'de geçerli olacak asgari ücretle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi. Türk-İş'in ev sahipliğindeki toplantıda genel başkanlar, 2022'de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritasını görüşerek temel alınacak ilkeler konusunda teknik düzeyde çalışmalar yapılmasını kararlaştırdı

Asgari ücrette son dakika gelişmesi! Resmen anlaştılar, yüzde 30 zam ve...

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, 2022'de geçerli olacak asgari ücretle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın çağrısı üzerine Türk-İş Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Türk-İş Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda genel başkanlar, 2022'de geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi sürecinde izlenecek yol haritasını görüşerek bu süreçte temel alınacak ilkeler konusunda teknik düzeyde çalışmalar yapılmasını kararlaştırdı.

GÖRÜŞMELER ARALIKTA BAŞLAYACAK 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına aralık ayının ilk haftasında başlayacak.

İşçi tarafını Türk-İş'in, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) temsil ettiği Komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek.

Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

Haberin Devamı

2022 YILI ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç canlı yayında yeni 2022 yılı asgari ücret zam oranlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Cem Kılıç şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret daha önce ocak ve temmuzda olmak üzere yılda iki kez belli oluyordu. Bundan artık vazgeçildi ve yılda bir kez belirlenmesi esası getirildi.

Bu yıl Türk-İş 10 Aralık'ta açıklanmasını istediklerini bildirdi. Türk-İş bu sene asgari ücret hem artsın aynı zamanda işyerlerimizi de koruyalım mesajı veriyor. İşçi ve işveren kesimi, vergi yükünden kurtulma konusunda ortak mesajlar veriyorlar.

ASGARİ ÜCRETTE ÖNEMLİ TAHMİN

Öte yandan asgari ücret desteğinin bu yıl muhakkak devam etmesi gerekiyor. İlk olarak 2016'da çıktığında asgarin ücretin yüzde 6'sı olarak uygulanmıştı, yine o orandan devam etmeli. Asgari ücrette oran olarak ben bu sene yüzde 25 ile yüzde 30 arasında bir artış olacağı kanaatindeyim.

Haberin Devamı