Gazete Vatan Logo

Asgari ücret ne zaman belli olacak? 3. Asgari ücret toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta?

Asgari ücret belli oldu mu 2023, 3. Asgari ücret toplantısı ne zaman? 7 milyona yakın çalışanı doğrudan, dolaylı olarak da tüm vatandaşları etkilen asgari ücrette son viraja girildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili son durumu aktardı ve tarih verdi.

Asgari ücret ne zaman belli olacak? 3. Asgari ücret toplantısı ne zaman, hangi gün, saat kaçta?

Asgari ücret görüşmeleri aralık ayının ilk haftası başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun daha önceki 2 toplantısında bir rakam ortaya çıkmadı. 15 üyeden oluşan komisyonda kararlar, oy çokluğu ile alınıyor. Geçen yıl net 2 bin 825 lira olan asgari ücret, ocak ayında yüzde 50 artırılarak 4 bin 253 liraya çıkarılmış, temmuz ayındaki yüzde 30 artış ile birlikte net ücret 5 bin 500 lira olmuştu.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız." dedi.

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 20 Aralık Salı günü saat 14.00'te toplanacak.

TOPLANTI ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI'NDA YAPILACAK.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacaklarını söyleyerek, "Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız." dedi.

Haberin Devamı

3. toplantıda taraflar ilk rakamları telaffuz edecek. Dördüncü toplantının da en kısa sürede yapılması bekleniyor.