Gazete Vatan Logo

Bakan açıkladı: 32 bin personel alımını onayladık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası son dakika açıklamalarda bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacağını açıklamıştı. Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sağlık çalışanlarına yapılacak ödemeleri duyurdu.

Bakan açıkladı: 32 bin personel alımını onayladık

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sağlık Bakanlığı'nın talebini hızla karşıladıklarını, 32 bin yeni personel alımını da onayladıklarını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımızın talebini hızla karşıladık. Performans ödemelerini tüm sağlık çalışanları için 3 ay üst tavandan yapacağız. Bunun için 4,5 milyar TL ek kaynak sağlıyoruz. 32 bin yeni personel alımını da onayladık. Sağlık çalışanlarımıza müteşekkiriz, onlar için ne yapsak az" ifadelerine yer verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Sağlık çalışanlarımızın maaşlarını iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. 32 bin personel dahil ediyoruz. 32 bin sağlık personeli alımı için 1-2 hafta içinde adım atacağız. 3 aylık süreçte çalışan sağlık personelimizin ek ödemesini yüzde yüz oranında ödeme yapacağız.

32 bin personeli de önümüzdeki 1-2 hafta içinde almak içinde çalışıyoruz. Başka meslekler için de iyileştirmeler olabilir bunu da sayın maliye bakanımız açıklar. Bu dönemde istifa edenlerin sağlık personeli olduğunu duyuyoruz. Bu personelleri bakanlığımıza almayacağımızı da duyurmak istiyorum.

Haberin Devamı