Gazete Vatan Logo

WhatsApp'ta ses kaydetmede yeni dönem!

WhatsApp'a gelen yeni güncellemeyle ses kaydederken ellerinizi serbest bir şekilde kullanabileceksiniz. WhatsApp'ın 2.17.81 sürümüyle birlikte bu özelliğe erişebilirsiniz.

WhatsApp'ta ses kaydetmede yeni dönem!

Milliyet'ten Onur Binay'ın haberine göre, WhatsApp, bas-konuş sesli mesajları 2013'te yayınladı. Ancak özelliği o zamandan bu yana iyileştirmek için çok bir şey yapmadı. Popüler uygulama rahatsız edici düğmeye basmak zorunda kalmadan sesli mesajları kaydetmek için yeni özelliği test ediyordu. Şimdiyse bu özellik, herkesin kullanımına sunuldu.

WhatsApp kilitlenen ses kayıt seçeneğini sesli mesajlara getirdi. Bir sesli mesaj kaydetmek için mikrofon düğmesine basılı tutup düğmeyi tam yukarı doğru kaydırdığınızda ses kaydı kilitli hale geliyor ve parmağınızı kullanmadan ses kaydını devam ettirebiliyorsunuz. Ses kaydetme modu kilitliyken dilediğiniz gibi ses kaydedebilir ve bittiğinde tekrar aynı tuşa basarak kaydı sonlandırabilirsiniz.

Belki de en kullanışlı olanı konuşurken önceki mesajlarınıza göz atma yeteneği. Ne hakkında konuştuğunuzu tekrar kontrol etmeniz veya daha önce tartışılan bir noktaya bir referans yapmak istiyorsanız bu özellik oldukça yararlı.

Bu işlev, bazı kısıtlamaları da getiriyor. Birincisi, kilit modundayken görüntüleri veya videoları izleyemeyeceksiniz. iPhone kullanıcıları bunları ön izlemek için 3D Touch özelliğinden yararlanabilirler. Ayrıca, metinleri kilitli modda yazmanız da mümkün değil.

Haberin Devamı

Bir diğer kısıtlama, kilitli moddayken başka sohbetlere geçememeniz. Bunu yapmak, kayıtların otomatik olarak silinmesine neden oluyor

2.17.81 sürümüyle gelen bir diğer yenilik Youtube videolarını artık WhatsApp'tan çıkmadan izleyebilecek olmanız. Picture-in-picture desteğiyle herhangi bir YouTube videosunu sohbet ekranından çıkmadan izleyebilirsiniz.