Gazete Vatan Logo

Bir üniversitede her beş akademisyenden biri: UFO gördüm

İnsan, dünya dışı yaşam formlarıyla temas ettiğini ya da bir UFO gördüğünü iddia eden onca kişi arasında akademisyenleri görmeyi beklemiyor. Ancak yeni bir çalışma, onların bile açıklayamadıkları şeyler gördüklerini ortaya koyuyor.

Bir üniversitede her beş akademisyenden biri: UFO gördüm

ABD’deki 144 üniversitenin kadrolu ve kadro dışı öğretim üyelerinin katıldığı yeni ve şaşırtıcı bir araştırmada, her beş akademisyenden biri ABD hükümetinin tanımlanamayan hava fenomeni (UAP) tanımına uyabilecek bir şey gözlemlediğini itiraf etti.

Akademisyenler UFO karşılaşmalarını anlatıyor
Humanities and Social Sciences Communications dergisinde yayınlanan ankette, ülke çapında ve farklı disiplinlerden akademisyenlere, kendilerinin ya da kendilerine yakın kişilerin, ABD hükümetinin tanımlanamayan hava fenomeni (UAP) tanımına uyacak ‘‘kaynağı bilinmeyen herhangi bir şey gözlemleyip gözlemlemedikleri’’ konusunda açık uçlu sorular soruldu.

Ankete katılanların yaklaşık beşte biri (yüzde 18,9’u) bu tanıma uyan bir şey gördüklerini söyledi.

Bu şaşırtıcı bir sonuç olsa da rakamları biraz incelediğimizde farklı bir tablo ortaya çıkıyor. Birincisi, e-posta ile gönderilen anketin yanıtlanma oranı son derece düşüktü. E-postayı alan yaklaşık 40 bin akademisyenden sadece yaklaşık bin 500’ü yanıt verdi ki bu da sonuçların muhtemelen genellenebilir olmadığını gösteriyor.

Haberin Devamı

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ