Gazete Vatan Logo

Polonya taş gibi takım

Ersin Düzen, H Grubu’nu mercek altına aldı, artıları eksileri değerlendirdi:

Polonya taş gibi takım

TURNUVANIN en zor gruplarından biri. 12 yıl sonra Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan Polonya, 2002’de Fransa’yı yenerek büyük sürprize imza atan Senegal, 2014’te James Rodriguez’i dünya futboluna kazandırıp çeyrek final oynayan ve Brezilya’daki turnuvaya damga vuran Kolombiya, üst üste 6. kez Dünya Kupası’na katılan, mütevazı kadrosuyla sürpriz kovalayacak olan Japonya...

EURO 2016 çeyrek finalinde Portekiz’e penaltılarla elenen Polonya grubun favorisi, turnuvanın da en dikkat çekici ekiplerinden. Kelimenin tam anlamı ile “taş gibi” takım. Polonya’nın lokomotifi, elemelerde 16 gol atan ve Bayern Münih’te muazzam bir sezon geçiren Lewandowski. Rakip savunmaların kabusu olacak. Sivasspor’dan tanıdığımız Grosicki, 1.5 yıldır sakatlıklarla boğuşmasa belki de bambaşka bir kariyere sahip olabilecek Milik, Napoli’den takım arkadaşı Zielinski, savunma bakanı Kamil Glik ve tecrübeli kaleci Szczesny, Polonya’nın omurgasını oluşturuyor. Polonya gruptan çıkar ama sonrası soru işareti. Çünkü İngiltere veya Belçika ile eşleşme ihtimali var ve turnuvada ilerlemesi için kadro derinliği yok denecek kadar az.

Haberin Devamı

KOLOMBİYA forması ile 2014’te 6 golle gol kralı olan ve adını ilk kez duyuran James Rodriguez, bu kez bir yıldız olarak ve üzerinde daha fazla sorumluluk hissederek turnuvada boy gösterecek. Yanında ise bir gol ustası Falcao var. Bu ikiliyi, tecrübeli orta saha oyuncusu Carlos Sanchez’in nasıl besleyeceği önemli.

YENİDEN DOĞDU

NDIAYE, Sow, Gassama gibi tanıdık isimlerin forma giydiği Senegal’in kadrosu “can yakacak ve heyecan yaratacak” kadar kaliteli. Gözler ise Mane, Koulibaly ve Balde’de olacak.

JAPONYA, rakiplerinin gücünün ve bu grupta işinin çok zor olduğunun farkında. En büyük yıldızları Kagawa ön planda olacak. Top ayağındayken herkesi büyüleyecek kadar yetenekli. Gol yükü Okazaki’de, ancak eski günlerini arattığı kesin. Son yıllarda gözden düşen Honda ve onun tam aksine G.Saray’da sezonu formda tamamlayıp, adeta yeniden doğan Nagatomo’dan beklentiler büyük.

İdeal sistemi değiştirdi
POLONYA Teknik Direktörü Adam Nawalka’nın başını Monaco forması giyen Kamil Glik’in sakatlığı ağrıtıyor. Büyük çabalarla turnuvaya yetiştirildi ancak ilk 2 maçta oynaması çok zor. Nawalka, hazırlık maçlarında ideal sisteminden vazgeçip 3-5-2 denedi. Rusya’da ne yapacağı merak konusu.
Savunma soru işareti!
KOLOMBİYA’DA kalede deneyimli file bekçisi David Ospina var. Arsenal forması giyen 29 yaşındaki kaleci, güven verse de, genç oyunculardan kurulu defans hattı Kolombiya için soru işareti. 21 yaşındaki Davinson Sanchez ve Barcelona’da yedek bekleyen Yerry Mina’ya çok iş düşecek.
Bireysellik en büyük sorun
GRUPTA herkesin sürpriz beklediği takım Senegal... Kadronun geneline baktığımızda etkili oyuncular göze çarpıyor. Bu grupta sürpriz yapabilecek potansiyele sahipler. Ancak Afrika ekiplerinde genel sıkıntı zaman zaman bireysellik öne çıkıyor ve zincirin bir halkası kopunca hemen dağılmalar başlıyor.
Handikapları yaş ortalaması
JAPONYA, geçmiş turnuvalarda çok koşan, diri ve iyi savunma yapan bir takım görüntüsünde oldu. Ama yıllardır beraber oynayan bu kadronun yaşlandığı ve taze kana ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Teknik direktör Nishino, 2018 Rusya Dünya Kupası’nda şapkadan tavşan çıkarmaya çalışacak.

Haberin Devamı