Gazete Vatan Logo

Doyasıya eğlendiler: Şehit çocukları için anlamlı dayanışma

Biz De Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü ‘Şehitlerimizi Unutmadık, Unutmayacağız’ temalı karma spor etkinliği gerçekleştirdi.

Doyasıya eğlendiler: Şehit çocukları için anlamlı dayanışma

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Biz de Varız Destekleme Derneği ve Adana Rotary Kulübü’nce Şehit Anaları Spor Kompleksi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Şehitlerimizi Unutmadık, Unutmayacağız’ temalı karma spor etkinliği büyük ilgi gördü. Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Sarıçam Belediyesi, Mavi Su Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Derneği katkıları ile Şehit Anaları Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

BÜYÜK ANLAM TAŞIYOR

Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Tanır Emre Üzelgeçici, “Bundan 2 sene önce Biz de Varız Destekleme Derneği kurucu başkanı Esin Parlak ve Adana Rotary kulübü geçmiş dönem başkanı Okan Topaloğlu, kendisinin başkanlık döneminde çok emeği geçerek yapılan bu tesiste, şehit çocukları ve aileleri için farklı bir etkinlik planlamak istediler. Ve Şehit Anaları Derneğini ziyaret ettiler. İftar, mevlit, ramazan kolileri ya da yardımın dışında akıllarına çocukları nasıl mutlu edebilecekleri sorusu geldi. Çok da doğru düşünmüşler ki, bugün hepimiz bu evlatlarımızla birlikte gülüp eğlenebileceğiz. Oysa şehit dendiğinde içimize ateşi kor gibi oturur, değil gülmek, dudak oynatmak bile zordur.” dedi.

Haberin Devamı

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ne sayılı günler kala düzenlenen bu etkinliğin büyük bir anlam taşıdığını belirten Üzelgeçici, “Çocuklarımızın mutlu olması bizler için çok anlamlı. Acılara ancak merhem oluruz ama yine de tebessümleri bizim için en kıymetli armağan olacaktır. Aslında geçen sene için de planlamasını yapmıştık ancak deprem faciası yüzünden iptal etmek zorunda kalmıştık. Umarım desteklerinizle bu mutluluk tablosu gelenekselleşir ve gençlik spor il müdürlüğümüzün katkılarıyla bu yavrularımızdan büyük kısmı kalıcı olarak hayatlarının içine sporu alırlar. Biz de Varız Destekleme Derneği adından da anlaşılacağı üzere bir iyilik hareketidir aslında. Gücümüz yettiği ölçüde hayatlara olumlu şekilde dokunmak, güzel projeler için paydaşlık yapmak, yetişemediğimiz yerde insan gücü ve bilgi birikimimizle var olmak için bir aradayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

GELENEKSEL HALE GELİR

Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı Özgür Yaycıoğlu, “Şehit ailelerimizin her zaman yanında olduk. Şehit Anaları Spor Kompleksi de Çukurova Belediyesi ve Adana Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanımız Okan Topaloğlu’nun projesidir. Bu projede emeği geçen Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Tanır Emre Üzelgeçici’ye teşekkür ederim. Bu projede ortak bir çalışma yürüttük ve çok keyifliydi. Aramızdaki köprü de bu projenin annesi, ablası olan Esin Parlak’tır. Kendisine çok teşekkür ederim. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bu proje geleneksel bir hale gelir. Çocuklarımızın mutluluğu bizleri de çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

HER KESİME DOKUNUYORUZ

Çukurova Belediye Başkanı ve İYİ Parti Çukurova Belediye Başkan adayı Soner Çetin, “Bu güzel etkinlikte sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim Mümkün oldukça, bu tür etkinliklerde sizlerle beraber olduk. Toplumda dokunmadığımız, derdine derman olmadığımız, birlikte üzülüp, birlikte gülmediğimiz hiç kimsenin olduğunu düşünmüyorum. Şehit ailelerimiz ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduk. Bir kentin belediye başkanı, çocuklarımızın boynu bükük kalmasına izin vermez, her zaman onların yanındadır ve kimsesizlerin kimsesi olmak zorundadır. Belediye hizmetleri sadece yol, su, temizlik gibi olağan hizmetler değildir; aynı zamanda toplumun her kesimine dokunmak zorundadır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bilal, “Bugüne kadar sporun, sporcunun, yetimin, şehit ailelerinin her zaman yanında olan Yüreğir Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, bundan sonra da yanınızda olmaya devam edecektir. Bu proje içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye vurguladı.

Şehit Anaları Dernek Başkanı Emine Kunt, “Bizim güzel evlatlarımızın boynu her zaman büküktür. Çünkü baba kelimesini bilmiyorlar. Evlatlarımız için bu projeyi gerçekleştiren herkese çok teşekkür ediyoruz. Herkesin eline emeğine sağlık” dedi.

Haberin Devamı

Şehit Anaları Spor Kompleksi’nde gerçekleşen karma spor etkinliğine katılım sağlayan şehit aileleri, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Bizler için çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımız, ilk defa bazı spor dalları ile tanıştı” ifadelerini kullandılar.