Gazete Vatan Logo

Adana'da eğitim zirvesi gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Büyükşehir Öğretmenevleri ve ASO Değerlendirme Komisyon Toplantısı Sosyal Tesisler ve İşletmeler Daire Başkanı Abdullah Nehir başkanlığında Adana’da yapıldı.

Adana'da eğitim zirvesi gerçekleşti!

Toplantının ev sahipliğini Adana Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü yaptı. Toplantının açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelik de iştirak ederek katılımcılara çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar dilediler.

Adana Öğretmenevi ve ASO Müdürü Güven Güvener toplantıyla ilgili bilgiler vererek 22 Büyükşehir Öğretmenevi müdürünün ve daire başkanlığımızın koordinasyon ekibinin katılımıyla gündem maddelerinin 5-6 Şubat 2024 tarihleri arasında görüşüldüğünü belirtti. Güvener ayrıca toplantı sonrasında kurum müdürlüğü tarafından organize edilen 'Güzel Adana' temalı kültür gezisi yapıldığını söyledi.

Gezide Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nün tarihi Tepebağ Mahallesi’nde bulunan ek hizmet binası ziyaret edildi. Adana’nın tarihi dokusunu anlatan müze de gezi sırasında büyük ilgi gördü. Yöresel yemeklerin yapıldığı tarihi binada unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin atölyeleri gezilerek el emeği göz nuru ürünler dikkatle incelendi.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Seher Coşkun misafirlere yapının tarihi dokusunun korunarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adana Valiliğinin koordinesinde yapıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Ulu Camii ve Sabancı Merkez Camii ziyaretleri de yapılan gezi Merkez Park’ta hatıra fotoğrafları çekilmesiyle son buldu.

Adana Öğretmenevi ve ASO Müdürü Güven Güvener program sonunda yaptığı açıklamada; "Sosyal Tesisler ve İşletmeler Daire Başkanımız Abdullah Nehir’e İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Tevke’ye, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat Çelik’e, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdiresi Seher Coşkun'a ve tüm katılımcılara Adana Öğretmenevi ve ASO müdürlüğü olarak teşekkür ediyor, toplantımızın sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.