Yüz simetrisinin ‘altın’ kuralları

Bugün size yüzdeki altın oranlardan bahsetmek istiyorum.Dr. Arthur Swift, hızla gelişen kozmetik enjeksiyonlar sahasında bir trend belirleyici olarak, cerrahi dışı yüz güzelleştirme konusunda öncülük yaptı ve devrimci bir yaklaşımı marka haline getirdi, beautiphication...

Güzellik arayışı yalnızca gençliğin restore edilmesi değildir ve yüz orantılarının düzeltilmesine dayanır. beautiphication Leonardo Da Vinci’nin ‘’altın’’ oran yoluyla matematiksel güzellik ve uyum ilkesini takip eden,enjeksiyon ile yüzde yapılan birgirişimdir..İdeal güzelliğin sanatçılar ve mimarlar tarafından çok uzun süredir kullanılmakta olan’’fi’’ (altın oran) matematik kavramı ile kanıtlanabilen evrensel bir nosyon olabileceği kavramının tıpta uygulanmasıdır.

Rönesans üstadı tarafından kullanılana benzer olan bir kumpas,yüzdeki özellikleri güzelleştirmek ve düzgün hatları restore etmek için gerekli olan hassasiyetle kozmetik enjeksiyonların ve dolgu maddelerini (örneğin,basitçe söylemek gerekirse enjeksiyonluk dolgular ve Botox) detaylarıyla gösterir.

Haberin Devamı

Bu teknikle simetriuyum ve dengeyi restore ederek kişilerin güzellik potansiyeli maksimuma çıkarılabilinir. Tüm tedavi süreci 1 saatten az sürüyor,bu esnada eşsiz enjeksiyon yöntemi ile eşzamanlı olarak her adım kişiye açıklanıyor ve acı asgaride kalıyor.

Güzellik, genelde bakanın gözlerinde görülendir olarak tanımlanmakla birlikte çekici yüz güzelliğini ne belirler?Neden bir yüz diğer yüzden güzeldir cevabını objektif olarak vermek göründüğü kadar kolay olmamaktadır.

İŞTE ‘MUHTEŞEM 7’LER...’

Dr. Swift güzellik değerlendirmesini “muhteşem 7”ler olarak betimlemiş ve buna göre:

1) Yüzün biçimi. (çene, yanaklar ve simetri)

2) Alnın yüksekliği ve biçimi.

3) Kaşların şekli.

4) Göz büyüklüğü ve gözler arasındaki mesafe.

5) Burun biçimi.

6) Dudaklar (uzunluk ve yükseklik)

7) Cildin berraklığı, yapısı ve rengi...

“GÜZELLİK KONUSUNDA VİZYON VE MİSYON BAŞARI GETİRİR”

Uygulayıcılar olarak bu muhteşem 7 lerden hangilerini değiştirebiliriz?

1) Yüz biçimi EVET

2) Alın yüksekliği HENÜZ HAYIR, kişiyi saç cerrahisi ile uğraşan merkeze yönlendirmek gerekmekte

Haberin Devamı

3) Kaş şekil EVET. Kişi aynı zamanda kaş konturu yapan bir kimseyede yönlendirilebilir

4) Göz biçimi ve gözler arası mesafe, göz biçimi EVET, gözler arası mesafe HAYIR (bunun için kişi uzman makyöze yönlendirilir ve sanatçı makyajla o mesafenin düzgün görülmesini sağlayabilir).

5) Burun biçimi EVET

6) Dudak biçimi EVET

7) Cilt berraklığı,yapısı ve rengi EVET

Bu tedavilerle uğraşan hekimlerin, uygulamalarla, yaşalanmanın önemli karakterleri üzerindeki olumsuz etkileri kaldırabilmeleri için güzellik konusunda vizyon ve misyona sahip olmaları gerekmektedir.

Yakın zamanda ziyaretime gelen sevgili Ece Vahapoğlu üzerinde calibremetre ile ölçümler yaptık ve değerlendirmelerimi ortaya koymak istiyorum.

Ece Vahapoğlu’nun düzgün kaşları, iri gözleri, gözler arası mesafesinin, burun kanatları ile burun uzunluğunun, cene aralığı ile dudak kenarı ve çene köşesi arasında mesafelerin, yüz simetrisinin, altın kurallar kapsamında olduğunu görmekteyiz. Bu arada berrak bir cildi olup yapısı ve rengide son derece canlı bir görüntüyü ortaya koymakta. Sadece dudaklara biraz müdahale ve yüzünün, genel anlamda bakıma alınmasıyla güzel görüntüsüne devamlı sahip olması sağlanabilir.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR