Sarkan gıdı ameliyatsız toparlanabilir

Genellikle fazla kilonun ve yaşlanmanın neden olduğu gıdının yağlanması ve zamanla da sarkması hem erkeklerde hem de kadınlarda görülüyor.

İnatçı yağların vücutta kalıcı ve dirençli olmalarının en önemli nedeni öncelikle genetik yatkınlığın olması. Geç saatlere kadar yemek, alkol almak, antidepresan kullanmak, yaşın ilerlemesi gibi etkenler de var. Bu yağlar çene bölgesinde de oluşunca ortaya sarkan bir gıdı çıkıyor. Yüz bölgesindeki estetik sorunlar veya yaşlanma izleri çoğu zaman makyaj ile kapatılıyor. Oysa sarkmış bir gıdı makyajla gizlenmiyor. Kadınların en büyük sorunlarından gıdı sarkması için geliştirilen cihaz, gıdı sarkmasını gidererek kişinin daha genç ve zinde görünmesini sağlıyor. Kadınlar estetik sorunları makyajla kapatabilirken sarkan gıdıları için bir formül bulamıyorlar. Üstelik sarkan gıdı, kişiyi olduğundan yaşlı gösteriyor.

Genellikle fazla kilonun neden olduğu gıdının yağlanması ve zamanla da sarkması hem erkeklerde hem kadınlarda görülse de cilt yapısı gereği kadınlarda daha sık görülüyor. Yüz bölgesinin diğer yerlerinde görülen şekil bozuklukları ve yaşlanma izleri makyaj ile kapatılırken, sarkmış bir gıdıyı gizlemek mümkün değildir. Gıdı sarkması bazen zayıf kişilerde bile görülüyor. Bunun nedeni ise genetik yatkınlık. Özellikle yaşın ilerlemesiyle çene altı yağlanması sarkarak deformasyon oluşmasına neden oluyor. Çünkü çeneden boynun alt kısmına kadar uzanan bölüm olan gıdı bölgesi, çeneye paraleldir ve normal şartlarda sarkma görülmemelidir. Yüz bölgesinin diğer yerlerindeki estetik sorun ve yaşlanma izleri makyaj ile kapatılabiliyor. Oysa sarkmış bir gıdıyı gizlemek mümkün olmuyor. Bu nedenle kadınlar çoğu zaman sarkma olan gıdısı dikkat çekmesin diye fular kullanıyor. Gıdı sarkması daha çok 40’lı yaşlarda ortaya çıkıyor. Yeni teknolojik cihaz olan CoolSculpting cihazı gıdı bölgesini toparlayarak sarkmayı azaltıyor. Kişinin genç görümüme kavuşmasını sağlıyor. Tabii sonucun başarı yüzdesi, kişinin beslenme şekli, su tüketimi, yaşam tarzı, hareket etmesine göre değişiklik gösterse de yüksek oranda yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz. İşlemin yapılmasıyla gıdıdaki yağ eridiği zaman üstündeki deri fibröz bantla altına yapışıyor ve geriliyor bölge. Gıdı gitmekle kalmıyor yüz biçimi ortaya çıkıyor. CoolSculpting cihazı uygulamasından iyi sonuç almak için iki ay arayla birer saatlik iki seans uygulaması yapılması gerekiyor. Bu operasyondan tekrar sarkma olmuyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR