Endopeel tedavisi ile dinçleşin

Cilt yenileme ve yaşlanmayı engelleme uygulamaları öncelikli olarak, kişinin kendisini daha iyi hissetmesine ve görmesine yarayan bir bütündür. Kişi kendisini, görüntü, dinçlik anlamında yeterli hissettiği oranda yaşamla ilgili motivasyonu artar. Dolayısı ile yaza enerjik bir şekilde girmek için pek çok uygulama yaptırılabilir.

Cilt yenileme konusunda bugünlerde en fazla adından bahsedilen ve en yeni uygulamalardan biri, endopeel yöntemidir. Hekimler tarafından uygulanan, yüz ve boyun liftinginde, kimyasal yolla, herhangi bir skar oluşmadan hızlı bir şekilde belirgin sonuçların alınmasını sağlayan, injeksiyon ile uygulanan bir yöntemdir. Yağ asitlerinden yapılmış bir preparattır, kas lifleri arasında boşluklar oluşturarak hızlı bir kas kütlesi liftingi yaratır. Kalıcılık süresi 6-8 aydır.

30 dakikadan az bir sürede, injeksiyon yapılan kasta, hemen oluşan boyut değişikliklerine bağlı cilt sıkılaşması sağlanır, ‘plasitma bantları’ olarak adlandırılan, gerdan bölgesindeki sarkmaları, hızlı bir şekilde gerer ve cildin fiziksel kalitesinin artması sağlar. Dudak üstündeki kasların hiperaktivitesinden kaynaklanan ve estetik olmayan problemin giderilmesine yardımcı olur. Etkinlik, kolay kontrol edilebilirlik ve uzun süren etki elde etmek bakımından endopeel, son zamanların en tercih edilir peeling yöntemi olmaya adaydır. Çalışmalar esnasında doku ölümü veya abse belirtilerine rastlanmamıştır.

Haberin Devamı

Tedavi sonrası alınacak önlemler ise gayet basittir. İlk saatler için, sauna, çok sıcak su, sıcak kahve veya çay gibi ısı yaratacak durumlardan, ilk 3 gün ise güneşlenme veya solaryumdan kaçınılmalıdır. Endopeel sonrası ev bakımı olarak, herhangi bir komedonejenik madde içermeyen vitamin A, vitamin C, vitamin E yanında UVA / UVB koruyucu faktör içeren bakım kremleri önerilir.

Tedavi, gebelere, aktif uçuğu olan kişilere, yer fıstığına aşıra alerjisi olan kişilere, 18 yaşın altındakilere uygulanmamaktadır.

DİĞER YENİ YAZILAR