Saçlarınıza kök hücre tedavisi

İnsan vücudunun en önemli kök hücre deposu, kendi yağıdır. Dolayısıyla kök hücre tedavisi üç aşamada gerçekleşir dersek, birinci aşamayı kişinin genellikle göbek ve iç bacak bölgelerindeki yağların alınması oluşturur. Bunun sebebi, bu bölgelerden alınan yağların dönüşüm yeteneğinin daha kuvvetli olmasıdır.

Kök hücre tedavisiyle gerçekleştirilen saç ekiminde salgılan büyüme hormonu sayesinde hemen uzama başlıyor ve saçlar uzama sürecinde proteinlerle besleniyor.

Ayrıca kişinin vücut yağlarının içindeki kök hücre oranı, kemik iliğinin içerisindeki kök hücre oranından bile fazladır. Daha sonra laboratuar ortamında özel bir işlemden geçen bu yağların içerisindeki kök hücreler ayrıştırılır ve kök hücreden zenginleştirilmiş bir doku elde edilir. Bu işlemler hiçbir şekilde el değmeden gerçekleştiriliyor.” Elde edilen bu kök hücrelerinin en önemli kullanım alanlarından biri de saç dökülmesi,

Cansız saçlar yüzde 80 oranında tedavi oluyor

Yaptığım çalışmaların sonucunda dökülen ancak kökleri ölmemiş olan saçları yeniden kazanmada, oldukça başarılı sonuçlar alınıyor.

Haberin Devamı

Kök hücre (PRP) destekli FUE saç ekimi, saç dökülmesinden kurtulmakta tıbbın geldiği en yeni ve etkileyici tedavi metodu olarak biliniyor. İlk kez 1999 yılında Japon Dr. Takakura tarafından gerçekleştirilen bu operasyon ile yapılan saç ekiminin başarısını yüzde 50 artırıyor. Ayrıca ekilen bölgede bulunan ve erkek tipi saç dökülmesinin etkisiyle minyatürize olmuş cansız saçları yüzde 80 oranında normal canlı saç haline getiriyor ve bunun yanında ve dökülmeye yüz tutan saç kökleri yeniden canlanmaya başlıyor.

Geleneksel saç ekiminde saçlar ilk bir hafta herhangi bir kan damarıyla bağlantı kuramadığından kökler beslenemeyip zayıf kalıyor ve ilk yedi günlük dönemde bir kısmı kayboluyor. Kök hücreyle gerçekleştirilen ekimde ise kök hücrelerin salgıladığı proteinler sayesinde uzun süre vücut dışında canlı kalıyor. Ekilen bölgede kök hücrelerin salgıladığı büyüme hormonu ile hemen büyümeye ve beslenmeye başlıyor. Ayrıca kök hücre içerisinde bulunan VEGF hormonu ekilen saç kökü etrafında hemen yeni kan damarları oluşumunu başlatıyor. Böylece yeni ekilen saç kökünün beslenme sorunu da ortadan kalkıyor. Yeni ekilen köklerde beslenme yaşam sorunu çözülüyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR