Yağlardan kurtaran yöntem: Soğuk Lipoliz

Özellikle ABD’de giderek yaygnlaşan ‘Soğuk Lipoliz’ tedavisi, bıçak ya da iğne kullanımı olmadan gerçekleştirilen ve kısa sürede yağları yok eden bir yöntem.

Her yıl milyonlarca insan liposuction ameliyatı oluyor. Ancak Soğuk Lipoliz (Cool Sculpting)cerrahi uygulama olmadan yağların yok olmasını sağlayan oldukça yeni bir tedavi olarak karşımıza çıkıyor. CBS News Vinita Nair’in haberine göre, CBS News’e nadir konuşan akademisyenlerin görüşü, doğru hastaya uygulama yapılırsa, uygulamanın etkin olduğu yönünde. Yağ giderilme uygulamasını izleyen süreçte, öncesi ve sonrası fotoğraflar incelendiğinde, fotoğraf sonuçları sürpriz olmaktan çıkıyor. Bıçak ya da iğne kullanımı olmadan sadece dört tedavi sonrasında yağların yok olduğunu duyduğunuzda, sonuçlar mükemmel.

Weil Cornell Medical College’da profesörlük ünvanına sahip Dr. Neil Sadick, uygulamanın ‘en çok kanıtlanabilir özelliğe sahip teknoloji’ olduğunu belirtiyor.

Yağ hücreleri donuyor

Harvard’lı iki doktor tarafından üretilmiş olan bu sistem uyluk bölgesi, yan bölgeler, bel bölgesi için FDA onayına sahip bir prosedür haline gelmiştir. Karın bölgesine tedavi yaptıran bir kişi ‘vakum hissini’ oldukça yoğun şekilde yaşadığını söylüyor. 33 yaşındaki yoga hocası ve özel şef olan hasta, uygulama yapılan alanda ince bir buz tabakası hissinin varolduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Soğuk Lipoliz uygulaması buz hissiyatını yaşatıyor çünkü yağ hücrelerini direkt donduruyor. Bir kere donduktan sonra, yağ hücreleri doğal yol ile vücuttan atılıyor. 6 ile 12 hafta arasında sonuçlar görülebiliyor. Hastanın, bir saatlik tedavi sonrasında, bel genişliğinden 1-1,5 cm kaybettiği ifade ediliyor. Dr. Sadick, bir bölgeye birden fazla tedavi uygulanabildiğini ancak , en etkin uygulamanın ilk uygulama olduğunu vurguluyor: “Bu teknik kesinlikle liposuction’ın yerine geçmez. Yüksek miktarda giderilmesi gerek yağ oranına sahip kişiler için uygun değildir.”

Yağlardan kurtaran yöntem: Soğuk Lipoliz

Yaygınlaşan bir tedavi

Buzlu şekerleme yiyerek büyüyen gençlerin yanaklarındaki yağ hücrelerinin soğuk yardımıyla yok olarak gamzelerinin büyüdüğünü gözlemleyen doktorlar, bir fikirle gelirler ve Soğuk Lipoliz yöntemini geliştirirler. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği son raporuna göre, Amerika’da her yıl 1 milyonda fazla kozmetik cerrahi uygulama gerçekleşiyor. Karın bölgesine uygulanan estetik operasyon 110 bin iken; liposuction yöntemi ise yaklaşık 220 bin kişiye uygulandı. Geçtiğimiz yıl sadece 425 bin soğuk lipoliz uygulaması gerçekleştirildiği ifade edilirken, bu yöntemin diğerlerine göre tercih edilen bir uygulama olduğu belirtilmekte.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR