Yeni yıla güzel girin!

Yılbaşı gecesi yaklaştıkça “güzellik” konusu da kadınların gündeminde ön sıralara çıkıyor. Son yıllarda teknolojinin de gelişmesiyle ameliyatsız ve kısa sürede sonuç veren işlemler daha çok rağbet görmeye başladı. Yıl boyunca cilt bakımına ve güzelliğine dikkat edenlerin sayısı az değilse de, son dakikacılar her zaman büyük çoğunluğu oluşturmaya devam ediyor.

2015’e girerken geçmiş yılın izlerini silmek, daha bakımlı, daha genç görünmek herkese iyi gelir. Yılbaşı gecesi göz kamaştırıcı ve mükemmel görünmek için ufak dokunuşlar yaptırmanın zamanı geldi. Yılbaşı gelmeden uygulanacak birkaç kombine tedavi ile daha genç ve daha bakımlı görünmek mümkün olur. Botoks, peeling, dolgu, gözaltları için ışık dolgusu, yüz askılama ve kaş kaldırma, gençlik aşısı denilen PRP tedavisi ve saç mezoterapisi bunlardan bazıları olabilir.

Herbirisinin etkisini gösterme süreleri farklı olan bu sihirli dokunuşlar eğer iyi bir teknikle uygulanırsa kimsenin olumsuz anlamda yorum yapamayacağı ama “Sende bir değişiklik var, yüzün pırıl parlıyor, daha farklı, daha genç gözüküyorsun” iltifatlarını alacağınız güzel görüntüler ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Küçük dokunuşlarla yenilenin

Mesela botoks10-15 dakikalık uygulama hiç ağrısız olup uygulandıktan 3-4 gün sonra etkisi başlar. Yüzünüzün üst kısmında alın bölgesinde, gözler çevresinde, iyi uygulama tekniği olanların elinde göz altı, burun üstü, sigara içenlerde çok görülen üst dudak çizgilerinin ortadan kalkmasını sağlar. Yüzünüz de hafif gerilmeler de ortaya çıkar.

Yine göz altı ışık dolgusu ile, göz altındaki torbalarınız ve iç göz pınarından derinlemesine aşağıya doğru uzanan göz yaşı oluğu dediğimiz çizgi, göz etrafındaki koyu mor halkalar ortadan kalkar. İyi bir teknikle yüzünüzde ne kanama ne de morarma ve şişlik oluşur.

Burun yanındaki derin oluk şeklindeki yarık aslında yanağın aşağı doğru sarkması ile oluşur. Elmacık kemiklerine yapılan ufak dokunuşlar ve yarığın doldurulması ile ortadan kalkar.

Son zamanlarda örümcek ağı, altın örgü, silhouette soft gibi gündemde olan aksılar da iyi uygulayıcılar elinde, uygun kişilerde 15-20 dakikalık bir süre içinde hemen etkisini göstermeye başlayarak daha zinde ve daha genç görünmenin imkanını yaratır. Eğer bu tür uygulamalara sıcak bakmıyorsanız soft peeling yaptırarak ya da cildi parlatan lazer uygulamaları ile yeni yıla ışıl ışıl girebilirsiniz. Bu uygulamalarda 20-30 dakika vakit ayıracağınız, herhangi acı ve kötü görüntüyü oluşturmayan tedaviler. Özellikle Amerika’da Revlite sistemi ile yapılan cilt tonlaması ‘’Skin Toning’’ çok tercih edilen bir tedavi şekli.

Haberin Devamı

Makyaj malzemelerini kadar süre kullanıyoruz?

Yılbaşı gecesinde güzel görünmenin bir yolu da makyajdan geçiyor kuşkusuz. Yeri gelmişken dikkatimi çeken bir araştırmayı sizinle paylaşmak istiyorum. Her şey gibi makyaj malzemelerinin de bir kullanım süresi var. Ancak yapılan araştırmalara göre sadece 4 kadından 1’i makyaj malzemelerinin son kullanma tarihlerine dikkat ediyor. Hatta süresi geçtikten sonra 6 yıl kullanma devam ediyor. Kadınların en uzun süre kullandığı kozmetik malzemelerinin başında göz farı geliyor. Normalde göz farının kullanım süresi 1 yıl, ancak Avrupa’da bu oran 6 yıl uzuyor! 2 yıllık ruju 4 yıl, 1 yıllık fondöteni 3 yıl kullanan kadınlar sağlıklarını riske attıklarını bilmiyor. 6 aylık kullanım süresi olan maskara ise genellikle 2 yıl boyunca makyaj çantasındaki yerini koruyor. 2 yıllık pudralar ise 3 yıl kullanılıyor.

Haberin Devamı

Oysa tarihi geçen kozmetik malzemelerinin yol açtığı bakteriler ve toksinler çok ciddi hastalıklara yol alabiliyor. Örneğin tarihi geçmiş bir göz kalemi ya da fondöten ciddi enfeksiyonlara neden oluyor.

Hangi ürünü kaç yıl kullanmalı?

Oje: 36 ay

Göz farı: 12 ay

Ruj: 24 ay

Maskara: 6 ay

Fondöten: 12 ay

Allık: 18 ay

Eyeliner: 6 ay

Göz kalemi: 24 ay

Kapatıcı: 8 ay

Pudra: 24 ay

Dudak kalemi: 1 yıl

DİĞER YENİ YAZILAR