Gazete Vatan Logo

Terk eden eşine 8 kurşun!

Şiddet gördüğü için terk edince öldürüldü

Terk eden eşine 8 kurşun!

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir çocuk annesi 21 yaşındaki Damla Ay, şiddet gördüğü için terk ettiği 3 yıllık eşi 23 yaşındaki Barış Ay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

Samsun İlkadım İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi’nde oturan bir çocuk annesi Damla Ay, bir hafta önce kendisini döven eşi Barış Ay’ı polise şikayet etti. Gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemece serbest bırakılan Barış Ay’a 2 ay eve yaklaşmama cezası verdi. Bunun üzerine genç kadın, evde yalnız kalmaktan korktuğu için 2 yaşındaki çocuğunu alıp Çarşamba İlçesi Dikbıyık beldesinde oturan annesi Nuran Güler’in yanına yerleşti.Önceki akşam saatlerinde Barış Ay, kayınvalidesinin evine giderek genç kadını dışarıya çağırdı. Bir süre eşini geri dönmesi için ikna etmeye çalışan Barış Ay, iddiaya göre olumsuz yanıt alınca, tabancasını çıkartıp Damla Ay’a binanın girişinde 8 el ateş etti. Ağır yaralanan genç kadın Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan Barış Ay ise Terme’de polise teslim oldu. Öldürülen Damla Ay, gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne 48 yaşındaki Nuran Güler’in cenazede ağıt yakıp ağlaması katıylanları duygulandırdı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Barış Ay ise tutuklandı.


Damla Ay’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından baba evine getirildi. Cenaze yıkama aracında cenaze yıkanırken yakınları sinir krizi geçirip bayıldı. Baba 49 yaşındaki Nail Güler ayakta durmakta güçlük çekerken, anne Nuran Güler kızının tabutunun başında “Senin çocuğuna ne diyeceğim ben. Annen öldü, baban katil mi diyeceğim yavrum. Kurşunlara nasıl dayandın sen yavrum. Nasıl teselli edeceğim” diye ağıtlar yakıp ağladı.

Haberin Devamı