Gazete Vatan Logo

Şimdi fitre zamanı...

Ramazan fitreleri verilmeye başlandı

RAMAZAN ayında son günlere yaklaşılırken fitreler verilmeye başlandı. 2013 yılı için fitre miktarı 9.25 TL olarak belirlendi. İlahiyatçılar fitreyle ilgili şu bilgileri verdi:

- Ali Rıza Demircan (ilahiyatçı): Zekât veren herkes fitre verir. Genel hüküm budur. Ancak İslam âlimlerinin bir bölümü bayram günü ihtiyaçlarını karşılayabilen kişi fitre verebilecek durumdaysa o da fitre verir görüşünde birleşiyor. Bu demektir ki, fakir konumunda olan kişi hem fitre alır hem de fitre verir. Fitre bu yıl 9.25 TL olarak belirlendi. Ancak Maide Suresi’nin 89. ayetine göre kendi ailemize yedirdiğimizi ölçü almalıyız. Üç kişilik bir aile fitresini 27.75 TL’den düşük olmamak koşuluyla o gün ne yiyorsa onu esas alarak vermelidir.

- Prof. Dr. Abdülkerim Ünalan (Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı): Ramazan sevap hazinesidir. Bu kutsal ayın bitiminde fakirleri sevindirmek için dinimiz fitre sistemini getirmiştir. Fitre, hali vakti yerinde olan kimselerin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler yerine fakirlere vermeleri gereken mali yardımdır. Asgari miktar 9.25 TL’dir. İsteyen fazlasını verebilir. Fitrenin bayram namazından önce verilmesi gerekir. Fitre vacip bir ibadettir ama gereklidir, verilmesi zorunludur.

Haberin Devamı