Gazete Vatan Logo

O dans delil olacak!

O dans delil olacak!

Savcı, annelerini elektroşok cihazıyla bayılttıktan sonra bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan iki kız kardeş için “haksız tahrik” ve “meşru müdafaa” hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde anneleri Gülseren Süngü’yü, elekroşok cihazıyla bayılttıktan sonra 24 yerinden bıçaklayarak öldüren kızları 19 yaşındaki Şeyda P. ile 17 yaşındaki B.P. hakkında, ’Üst, alt soya yönelik nitelikli adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, soruşturmayı yürüten savcının, yargılama sırasında, TCK’nın “haksız tahrik” ve “meşru müdafaa” hükümlerinin de uygulanmasını istemesi, davaya yeni bir boyut kazandırdı.


Çelişkili ifadeler

Sanık kızların avukatı Çağdaş Çelik, meşru müdafaa ve haksız tahrik indirimlerinin göz önüne alınması halinde 2 kardeşin beraat edebileceğini söyledi. Olay, geçen 13 Eylül’de meydana geldi. 3’üncü eşinden boşandıktan sonra 2 kızı ile birlikte yaşayan Gülseren Süngü’nün(39)cesedi, minibüs şoförü erkek arkadaşı Erhan Şenol(27)tarafından bulundu. Bunun üzerine bilgilerine başvurulan kadının kızları Şeyda P. ve 17 yaşındaki B.P., çelişkili ifadeler verdi. Kız kardeşlerden birisinin ayaklarındaki kaz izinden şüphelenen polisin ayrı yaptığı sorgu sonrasında, gerçek ortaya çıktı ve onların annelerini öldürdükleri belirlendi.

“Annemiz bizi çok kısıtlıyordu”

Kız kardeşlerden Şeyda P. (sağda), annelerinin sürekli kendilerini kısıtladığını, hayatta mutluluk yüzü göstermediğini, çok istemesine rağmen okumalarına izin vermediğini söylemişti.

Haberin Devamı