Gazete Vatan Logo

MİT’te çalışıyorum dedi önüne geleni dolandırdı

İstanbul’da yaşayan 3 kişi kendisini Milli İstihbarat çalışanı olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu.

MİT’te çalışıyorum dedi  önüne geleni dolandırdı

İstanbul’da yaşayan 3 kişi kendisini Milli İstihbarat çalışanı olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Mağdurlardan Mustafa Vurdu, kendileri adına açılan soruşturmayla birlikte dolandırıldıklarını fark ettiklerini söyledi.

“Savcı ‘Ortaksınız’ dedi, inanmadı”

Mustafa Vurdu yaşadıklarını şu şekilde anlattı, “Bu kişi kendini Arkut Sarıca olarak tanıttı. MİT’te görevli olduğunu söyledi. 1 yıl boyunca haftada bir gittiğimiz kahveye gelip sohbet ederdi. Daha sonra bize hesap kartlarımız üzerinden işlem yapıldığını ve başımız belaya girmesin diye yardım edeceğini söyledi. Biz de hesap kartlarımızda zaten para yok diyerek verdiği adrese kargoladık. 1 ay sonra hakkımızda suç duyurusu olduğunu öğrendik. Bu kişi başkalarının kredi kartı numarasını kopyalayıp online kredi çekmiş. 20 bin liradan fazla kredi çekmiş. O paraları da bizim hesap kartlarımızla toplamış. Bunu öğrenince hemen savcılığa şikayette bulunduk. Ama savcı bize, ‘Bence siz bu adamla ortaksınız kartlarınızı verdiniz milleti dolandır, parasını bölüşelim dediniz. adam da parayı bölüşmeye yanaşmayınca şikayet ediyorsunuz” diyerek bize inanmadı.

Haberin Devamı