Gazete Vatan Logo

Lezbiyen çift sır oldu!

Yunus'u evlatlık edinen lezbiyen çift kayıplara karıştı

9 yaşındaki Türk çocuğunu evlatlık edinen lezbiyen çiftin tepkiden ve baskılardan dolayı saklanmak zorunda kaldıkları açıklandı.

Beş aylıkken, Türk annesinden, açıklanmayan bir nedenle evlatlık aldıkları Yunus’u çocukları gibi büyüten lezbiyen çiftin, ikametgah adreslerini değiştirdikleri ve yeni ev adreslerinin saklı tutulucağı öğrenildi.

Sık sık Türkiye’ye götürülüyor

Hollanda’da Sosyal Servisler Çocuk Esirgme Kurumu tarafından yapılan açıklamda, çiftin Yunus’a çok iyi baktığı, sık sık Türkiye’ye götürdüğü ve ona Türkçe öğrettiği belirtilirken, Yunus’un Türk ve Müslüman kültürüne uzak yetiştirilmediği belirtildi. Yaşanan olaylardan dolayı ailenin tedirgin olduğunu bildiren Hollandalı yetkililer, Yunus’un bu süreçten dolayı okula gidemediğini ve ailenin saklı tutulacak başka bir yere taşındığını açıkladı.

Erdoğan gündeme getirecek

Önümüzdeki hafta Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Hollanda’ya yapacağı ziyareti sırasında konuyu görüşeceği belirtilirken, TBMM de Müslüman bir çocuğun, eşcinsel evliliklerde evlat edinip edinilemeyeceğini araştırıyor.



Annesi hasretle bekliyor ama

Henüz beş aylıkken Yunus elinden alınan anne Nurgül Azeroğlu, onun geri gelmesi için büyük çaba harcıyor. Başbakan Erdoğan’ınhaftaya Hollanda’ya yapacağı ziyaretin konularından biri de bu.

Haberin Devamı