Gazete Vatan Logo

Kripto para vurgunu! 600 bin lirası buhar oldu

Kripto parada yeni vurgun. Çok kazanç hayaliyle kredi çeken bazı vatandaşlar kripto para dünyasında paralarını kaybetti. Vurgunun son adresi ise Smart Trade Coin oldu. İddiaya göre vurgunun boyutu 2 milyar dolar. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk İstihbarata Şefi Nihat Uludağ, "Mali müşavir olan bir hanımefendi 'Öyle bir anlattılar ki ikna oldum' diyor. 600 bin lira kredi çekip bu sisteme para yatırmış ve bütün parası buhar olmuş" dedi.

Kripto para vurgunu! 600 bin lirası buhar oldu

Kısa sürede zengin olma hayali ile kripto para dünyasına girenlerden birçoğu umduğunu bulmadı. Kripto para borsası vurgununun son ismi ise Smart Trade Coin oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk İstihbarata Şefi Nihat Uludağ şu ifadeleri kullandı:

"HESAPTA PARA OLMADIĞINI GÖRDÜLER"

"Binlerce kişi parasını bu sisteme yatırmış. 'Ne kadar sevdiğiniz kişi varsa, kimler varsa ikna edin bize getirin size de kar vadedeceğiz.' demişler. '60 bin lira getirirseniz elde edilen karın yüzde 30’unu sizin hesabınıza yatıracağız.' demişler ve buna inanan binlerce insan paralarını buna yatırmışlar. Mayıs ve haziran ayında hesaplarına baktıklarında paralarının olmadığını görmüşler. Yüzde 5’ini kurtarabilir miyim diye hamle yapıyorlar ancak sistem onların paralarını çekmelerine izin vermiyor.

"BU PARALARIN İZİNİN BİR AN ÖNCE BULUNMASI GEREKİYOR"

Bu olayda da kripto para borsası vurgununda da milyarlardan bahsediyoruz. Yaklaşık 50-55 kişilik bir gruptan bahsediliyor. Malını mülkünü bu sisteme kaptırıp intihar edenlerden de bahsediliyor. Bu paraların izinin bir an önce bulunması gerekiyor. Yurt dışına çıkarılmış olma ihtimali var.

Haberin Devamı

"YATIRIMCILARIN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR"

Dijital hesaplara girildiğinde paraların sıfırlandığı görülüyor. O yetkilerini kullanıp dijital cüzdanlardaki paralarını kendi hesaplarına aktarmışlar. Yatırımcıların bu konuda çok dikkat etmesi gerekiyor. Dijital kripto para borsaları ile ilgili Türkiye’de yasal düzenleme yapılmaya çalışılıyor. Vatandaşın yatırımlarını dikkatli bir şekilde kontrol etmesi gerektiğini düşünüyoruz.

SMART TRADE COIN VURGUNU

Bin dolarlık bir bot alıyor vatandaş çok para kazanma vaadiyle ve sistem piyasaları otomatik tarayacak düştüğü an alacak çıktığı an da satılacak vaadinde bulunuyor ve insanlar buna inanmış durumdadır.

600 BİN LİRA KREDİ ÇEKTİ HEPSİ BUHAR OLDU

Mali müşavir olan bir hanımefendi öyle bir anlattılar ki ikna oldum diyor. 600 bin lira kredi çekip bu sisteme para yatırmış ve bütün parası buhar olmuş. Evinizi arabanızı satın, kredi kartınızın asgari tutarını ödeyin ve geri kalan parayı bize yatırın diyorlar. Peki bundan sonra para yurt dışına çıkmış mı yoksa Türkiye’deki kişilerin elinde mi bu MASAK’ın çalışmasında ortaya çıkacaktır diye düşünüyoruz."

Haberin Devamı