Gazete Vatan Logo

İstanbul’da parti evine baskın! İfadeleri ortaya çıktı

İstanbul Bağcılar'da bir dairede parti yaptıkları gerekçesiyle "Bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma" suçundan hakim karşısına çıkan 10 kişiye 2'şer ay ev hapsi cezası verilmişti. Adnan Oktar'ın programına da katılan Enver Ataç ve Önder Ataç kardeşler ile şarkıcı Yusuf Gültekin'in de aralarında bulunduğu şüphelilerin emniyet ifadeleri ortaya çıktı.

İstanbul’da parti evine baskın! İfadeleri ortaya çıktı

İstanbul'da Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri corona virüsü tedbirleri ile ilgili gerçekleştirilen uygulamalar kapsamında, 2 gün önce Bağcılar, Bağlar Mahallesi, Yalçın Koreş Caddesi'nde bulunan bir sitede bulunan evden yüksek sesle müzik yayını yapıldığı ihbarını alınca adrese baskın düzenledi.

Savcılık izniyle baskın düzenlenen adreste, hem salgın tedbirlerine uymayan, hem de etrafı rahatsız edecek şekilde müzik yayını yapıp eğlence partisi düzenledikleri belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Adreste yapılan incelemede bir internet uygulaması üzerinden organize olup parti düzenledikleri ve partiyi İnternet üzerinden canlı olarak yayınladıkları belirlenen ses sanatçısı Yusuf Gültekin ile bir dönem Adnan Oktar cemaatinin müridlerinden olup şarkıcı Hatice ile yaşadığı aşkla gündeme gelen model Ender Ataç ve kardeşi Önder Ataç, Hüsna E, Merve B, .Mustafa Ş, Berkay D, Fatih A, Halil İbrahim B ve Çağatay Ç. gözaltına alınıp emniyete götürüldü.

Adnan Oktar'a ait A9 televizyon kanalında uzun süre yaptıkları programlarla bir dönem gündeme gelen Ataç kardeşlerin arasında bulunduğu 10 şahısa 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi kapsamında 3 bin 180'er lira idari para cezası uygulanırken ayrıca “Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma” suçundan işlem yapılıp mahkemeye sevk edildikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Şüphelilere sevk edildikleri mahkemede ise, 2’şer ay konutu terk etmemek suretiyle adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.
İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI
Emniyette ifadesi alınan Önder A. (31) "27 Nisan tarihinde arkadaşlarımla iftar yapmak amacıyla kardeşim Enver A. (31) ile birlikte yaşadığım evde toplandık. Normalde 3 kişi olacaktık fakat arkadaşlarım kendi aralarında haberleşerek başka arkadaşlarını da getirdi. İftarın ardından arkadaşım Berkay D. sosyal medya aracılığıyla buluştuğumuzu gösteren bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımı yapmakta herhangi bir art niyeti yoktu. Polisler kapıya gelince sosyal mesafeye uymamaktan dolayı, konudan bilgimiz oldu. Herhangi bir suç kastımız bulunmamaktadır. Zaten memur arkadaşlarda yaptıkları aramada herhangi bir suç unsuruna rastlamamışlardır" dedi.
"KALABALIK OLACAĞIMIZI TAHMİN ETMİYORDUM"
Enver A.'nın da ifadesinde "Normalde 3 kişi olacaktık, fakat arkadaşlar kendi aralarında haberleşerek başka arkadaşlarına da getirdi. Berkay D. sosyal medyasından bir paylaşım yapmış. Benim bu paylaşımdan haberim yoktu. Bizim toplanmaktaki amacımız sadece iftar ve sahur yapmaktı. Bu kadar kalabalık olacağımızı tahmin etmiyordum" şeklinde beyanda bulundu.
"HERHANGİ BİR SUÇ KASTIMIZ YOK"
Şarkıcı Yusuf G. (36) ise Halil İbrahim B.'nin davetlisi olarak eve gittiğini öne sürerek, "Normalde İbrahim davetliydi ama beni de yanında götürdü. Bu kadar kalabalık olacağımızı tahmin etmiyordum. Herhangi bir suç kastımız yoktur, içinde bulunduğum durumdan pişmanım" ifadesini kullandığı öğrenildi.

Haberin Devamı