Gazete Vatan Logo

İnternetten temizlik işçisi çağıranlar dikkat! Aracı şirketin Hukuki sorumluluğu bulunmuyor

Evine temizlik işçisi geldikten sonra değerli eşyaları kaybolan çift hemen uygulama ile iletişime geçti ama aldığı cevap karşısında şoke oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Mustafa Karakum, platformun hukuki olarak sorumluluğunun olmadığını ifade ederek önemli tavsiyelerde bulundu.

İnternetten temizlik işçisi çağıranlar dikkat! Aracı şirketin Hukuki sorumluluğu bulunmuyor

Alican Yıldırım| gazetevatan.com

Bir internet sitesi üzerinden evine temizlik hizmeti alan çift hayatının şokunu yaşadı. Yoğun iş hayatı nedeniyle evlerine sık sık temizlik görevlisi çağıran karı-koca yaşadıkları büyük pişmanlığı anlattı. 

TEMİZLİK GÖREVLİSİ ENGELLEDİ

Temizlik görevlisi eve gelip, işlerini bitirip evden çıkmıştı. Bir süre sonra ev sahibi alyansını koyduğu yerde bulamadı. Her yeri aradıktan sonra temizliğe gelen görevliyi aradı ve alyanslarını bulamadığını onun görüp görmediğini sordu. Temizlik görevlisi “ben sadece işimi yaptım" diyerek konuyu kapattı. Bunun üzerine evi tekrar arayan çift, yine yüzükleri bulamayınca temizlik görevlisini tekrar aradı ama numarasının engellendiğini fark etti. 

'TELAFİ YAPAMAYIZ'

Telefonlarının engellenmesinin ardından olayın bir hırsızlık olduğu kanaatine varan çift durumu polise bildirerek  savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda ilgili internet sitesi ile de iletişime geçip zararlarının karşılanması için talep ettiler. 

İnternet sitesindeki bir görevli ise; temizlik işçisi ile görüşüp kendilerine hemen dönüş yapacaklarını iletti. Daha sonra da kadının durumu inkar ettiğini, alyansları görmediğini söylediğini ilettiler ve durum yargıya intikal ettiği için kendisiyle çalışmayı bıraktıklarını söylediler.

Haberin Devamı

İnternet sitesi yetkilileri ayrıca, hiçbir sorumluluk almadıklarını ve bu nedenle herhangi bir telafi yapmayacaklarını da belirttiler. 

Pek çok kişi tarafından 'güvenilir' olarak nitelendirilen bu internet sitesinin yaklaşımı sonrası, evine internet üzerinden temizlik işçisi çağıranların benzer durumda kalmaları halinde sorumluluk almadığı ortaya çıktı. Peki gerçekten hiçbir aracı olan internet sitesinin gerçekten hiçbir sorumluluğu bulunmuyor mu?

Konuyla ilgili gazetevatan.com’a açıklamalarda bulunan Avukat Mustafa Karakum şu ifadeleri kullandı:

“Alıcı ile satıcıyı bir araya getiren bu tip uygulamalar bu gibi durumlara yönelik mesuliyet almamak için kurallar koyuyor. Bu kurallar içinde alıcı ve satıcı arasında oluşacak olumsuz duruma yönelik maddeler de bulunuyor. Böyle uygulamaları kötü niyetli kullananlar da mutlaka çıkıyor. Eğer uygulamaya sahip şirkette çalışan kişilerden buradaki hırsızlık ya da dolandırıcılık işine karışmış bir kişi yoksa buna kesinlikle müdahale edilemez” 

“SORUMLU ŞAHISTIR”

“Yani burada gelişen kötü bir hadise uygulamanın değil, mağdur ve mağdur eden kişi arasındadır” diyen Karakum, “Haliyle uygulama bundan mesul tutulamaz. Burada yapılacak en mantıklı yöntem şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmaktır. Ayrıca uygulamadaki puanlama sistemine kötü puan vermek, yorumlara da mağduriyeti yazmak çok elzemdir” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı