Gazete Vatan Logo

Hollanda cinayetlerinin şifresi siyah arabada...

Hollanda’da uyuşturucu mafyasının son kurbanı Barış Önder oldu. Önder’in geçen yıl öldürülen Aytaş Göraler’in tetikçisi olduğu iddiasıyla infaz edildiği üzerinde duruluyor

Hollanda cinayetlerinin şifresi siyah arabada...

Hollanda’nın uyuşturucu baronları arasında süren infaz cinayetlerinde son kurban, pasaj davasında ve Nedim İmaç davasında yargılanan eski baron Atilla Önder’in oğlu Barış Önder oldu. Önder aracının içinde kurşunlanarak öldürüldü. Saldırganlar siyah renkli volkswagen otomobille kaçtı.

Babasının yerini aldı

Babası Atilla Önder’in Türkiye’ye dönmesinin ardından yerini alan oğlu Barış Önder’in isminin Hollanda’daki birçok suça karıştığı öne sürüldü. Önder’in adı son olarak, Batı Amsterdam’da kafe işletmeciliği yapan ve uyuşturucu dünyasının bilinen isimlerinden olan Aytaş Göraler’in öldürülmesi olayında geçti. Hollanda’da 2005 yılına kadar temizlik şirketi işleten Göraler daha sonra Amsterdam’ın tanınmış eğlence merkezlerinden The Sand’ı satın aldı. 2009 yılına kadar bu işletmeyi devam ettiren Göraler’in diğer ortağı ise Amsterdam mafya dünyasında tanınan Barış Önder’in babası Atilla Önder’di. Cinayet sonrasında polis katillerden birinin esmer 1.85 boylarında olduğunu diğerinin ise koyu renkli bir araç içerisinde beklediği bilgisini paylaştı. Cinayetle ilgili olarak Atilla Önder’in oğlu Barış Önder ve arkadaşı Murat Garki polis tarafından gözaltına alındı. Ama ikili daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Cinayeti ise aynı davadan tutuklu bulunan başka bir uyuşturucu satıcısı üstlendi. Ama Önder ve Garki üzerindeki şüpheler dağılmadı. Göraler cinayetinden sekiz ay sonra ise Murat Garki, Amsterdam’da sokak ortasında silahla vurularak öldürüldü. Cinayetin tanıkları, saldırganların siyah bir volkswagen araç kullandıklarını ifade ettiler.

Haberin Devamı

Türkiye’de ifade vermişti

Uyuşturucu hesaplaşmaları nedeniyle Ali Ekber Akgün’ün İstinye’de, Vedat Şahin’in de Nişantaşı’nda öldürülmelerine adı karışan Atilla Önder, cinayetler ile ilgili suçlanmasının ardından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde ifade vermişti. Önder, yaptığı açıklamada “Oğlumun üzerinde oyun oynanıyor” demişti. Önder, Amsterdam’da altı ayda öldürülen beşinci Türk oldu.