Gazete Vatan Logo

Hakim amca bizi unutmayın!

Osmaniye’de 5 Haziran 2017 tarihinde okul gezisi yapan midibüs kanala uçtu. Kazada 7’si çocuk 14 kişi hayatını kaybetti. Kazanın üstünden bir yıl geçmesine rağmen hâlâ iddianame hazırlanmadı

Hakim amca bizi unutmayın!

Osmaniye’de 5 haziran 2017 tarihinde okul gezisi sırasında 40 kişiyi taşıyan midibüs kanal devrilmiş, 7 si çocuk 14 kişi hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından 1 yıl geçmesine rağmen iddianame hâlâ hazırlanmadı. Dosyanın 6 aydır adli tıpta olduğunu söyleyen Avukat Ümit Hasanca, “Dosyada tek şüpheli kazaya sebebiyet veren otomobil sürücüsü. Eğer adli tıp şoförü kusursuz görürse dosyanın kapanma ihtimali var” dedi.

Dosya 6 aydır adli tıpta

Kazada eşini ve oğlunu kaybeden Vedat Ayas’ın avukatı olan Ümit Hasanca, soruşturma sürecini anlattı: “Kazadan sonra olay yerine gelen jandarmanın hazırladığı raporda midibüs asli kusurlu, kazaya sebebiyet veren otomobil şoförü ise tali kusurlu bulundu. Suç Ceza Hakimliği’nin hazırladığı raporda ise sadece midibüs şoförü kusurlu bulundu. İki rapor arasındaki çelişkiden dolayı dosya, kusur oranlarının tespiti için Adli Tıp Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderildi. Savcılık gelen rapora göre mahkeme sürecini başlatacak. Ancak dosya 6 aydır adli tıpta. Dosyamıza atanan iki savcı 15 Temmuz olaylarından sonra FETÖ kapsamında açığa alınınca süreç uzadı. Adli tıptaki sürecin yavaş ilerlemesi elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu zamana kadar mağdur olan ailelere verilen tek tazminat, zorunlu olarak yapılan ve her yolcuya yapılan koltuk sigortası adı altındaki ödeme.”

Haberin Devamı

“Okul müdürü görevine döndü”

“Şu anda okul müdür ya da başka bir kişi davada şüpheli olarak görülmüyor, hatta şüpheli sıfatında ifadeleri dahi alınmadı. Oysa burada bir ihmaller zinciri var. Eğer o yolda bir koruma olsaydı ya da yolda çöküntü olmasaydı araç kanal yuvarlanmayacaktı. Kazaya sebebiyet veren otomobil şoförü şüpheli olarak görülüyor. Otobüs şoförü zaten hayatını kaybetmişti. Kazanın gerçekleştiği yolda da önlem alınmadı, eski haline getirilerek ulaşıma açıldı.”